Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Mikhail Aleshin wint eerste race in Spa

Mikhail Aleshin heeft de eerste wedstrijd tijdens de World Series by Renault op zijn naam geschreven. Het is alweer de tweede seizoenszege van de Rus, waardoor hij de leiding in het tussenklassement heeft overgenomen van Daniel Ricciardo.
03110802_81_startgrid

De kwalificatie voor de eerste manche van de Formule Renault 3.5 liep niet zonder slag of stoot. Maar liefst vier onderbrekingen waren er nodig vanwege incidenten op het circuit. Uiteindelijk klokte Aleshin de snelste ronde, voor Nathanaël Berthon en Sten Pentus. Vanwege een crash in de kwalificatie moesten beide auto’s van het Interwetten team en Esteban Guerrieri van ISR de start van race 1 zelfs aan zich voorbij laten gaan.

Bij de start van de eerste manche van het weekend ging Aleshin er als een komeet vandoor. Achter hem kende Berthon een slechte start en viel terug naar de vijfde positie. Er ontstond direct een gevecht om de tweede plek tussen Pentus, Hartley en Coletti. Aleshin profiteerde optimaal van het gevecht en kon zo een gat naar zijn achtervolgers slaan.

Niet veel later was het Hartley die Sten Pentus passeerde en daardoor doorschoof naar de tweede plaats. Ronde na ronde was Hartley marginaal sneller dan Aleshin en liep in op de raceleider. Met nog 20 minuten te gaan ontstond er een prachtig gevecht tussen Hartley en Aleshin, maar de Rus wist zijn leidende positie te handhaven. Totdat Hartley in de 16e ronde zijn auto met technisch malheur naast de baan moest parkeren.

Aleshin pakte dan ook na 22 ronden de zege, met Sten Pentus en Stefano Coletti op de tweede en derde positie.

Uitslag race 1 – Formule Renault 3.5
Spa Francorchamps – zaterdag 1 mei 2010
1. Mikhail Aleshin, 22 ronden in 46:26.663
2. Sten Pentus, op 6.105
3. Stefano Coletti, op 18.895
4. Albert Costa, op 19.231
5. Jon Lancaster, op 20.053
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet