Supercar Challenge

DSC: Verdiende overwinning voor Van der Zwaan en Dijkstra op de Nürburgring

100501_race2[1]

Arjan van der Zwaan en Siebrand Dijkstra hebben hun pole position in de kwalificatie succesvol om kunnen zetten naar een klinkklare overwinning. Makkelijk had het duo het niet, want onder andere Cor Euser, René Snel en Peter Versluis boden vooral in de beginfase veel weerstand. Na felle gevechten met bovengenoemde tegenstanders kon Van der Zwaan echter voor de pitstops een geruime voorsprong opbouwen waarna Siebrand Dijkstra de race sterk kon consolideren. In de Supersport I-divisie ging de overwinning naar Nol Köhler en Henk Haane. Zij pakten die overwinning na een uitermate spannend gevecht met Erol Ertan en Philippe Ribbens. De Fransman Guillaume Rousseau werd met zijn Renault Mégane Trophy knap derde. Henry Zumbrink was de eerste BRL-coureur in de Supersport I-divisie op de vierde positie.

Tekst en foto's: DSC

100501_race1[1]

De start van de race was voor René Snel. De Porsche-coureur vloog vanaf de vierde positie meteen door naar de eerste plaats en bleef daardoor in de eerste bocht Cor Euser en Peter Versluis voor. Polesitter Arjan van der Zwaan had het een stuk moeilijker. De bestuurder van de fraaie Audi R8 LMS viel namelijk terug naar de vierde positie.
Snel kon de eerste ronden een kleine voorsprong opbouwen. Dat kwam mede door de felle gevechten die er achter hem gestreden werden. Van der Zwaan en Versluis wisselden regelmatig van positie, en zetten daarbij op hun beurt Cor Euser flink onder druk. Die gaf zich echter niet zomaar gewonnen en slaagde erin om zijn Marcos Mantis lang breed te maken.
Ondertussen gaf René Snel zijn eerste positie prijs. Snel, die achteraf aangaf dat er elektronische problemen met zijn wagen waren waardoor onder andere zijn ABS niet meer werkte, kwam door een slechte ronde dan ook niet meer als eerste maar als vierde door. Snel vond wel vrijwel meteen aansluiting bij de drie koplopers en kon zich hierdoor wederom gaan mengen in de strijd om de koppositie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet