Formula Renault 2.0

Eurocup Formule Renault 2.0: Hylkema en De Jong geëlimineerd in openingsfase race 1

Dit weekend is het World Series by Renault circus neergestreken op het circuit van Spa-Francorchamps. Het deelnemersveld van de Eurocup Formule Renault 2.0 is tijdens deze tweede ronde van het kampioenschap uitgebreid naar 23 bolides aangezien het team van Krenek weer van de partij is met rijders Knoll en Kout.

Laatstgenoemde kende echter een weinig plezierige rentree. Tegen het einde van de eerste vrije training op vrijdag ging Adam Kout er hard af in Eau Rouge en had forse schade aan zijn auto. Desalniettemin wist het team van Krenek de auto net op tijd voor de kwalificatie op zaterdag op te lappen.

Voor Daniël de Jong en Bart Hylkema verliep de kwalificatie niet zoals ze beiden graag hadden willen zien. Beide rijders stonden in Aragon nog op het podium, maar moesten nu genoegen nemen met respectievelijk een 12e en 14e startpositie. De pole ging in de slotfase van de kwalificatie naar Arthur Pic.

Nog dezelfde middag stond de eerste wedstrijd van het weekend op het programma. Het massaal toegestroomde publiek zag dat het al snel na de start van de race flink mis ging in de derde bocht. Een massa crash betekende ondermeer het einde van de race voor ondermeer Venturini, Riberas, Weckström en Hylkema.

spa1

spa3
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet