Formula Renault 2.0

NEC Formule Renault 2.0: Eerste NEC race in Brno op naam van Kevin Korjus

480_nec_brno_1

Leider in het EUROCUP klassement Kevin Korjus heeft vanmorgen de eerste race van de Northern European Cup op Brno gewonnen. Na een tumultueuze opwarmronde ging Korjus voor Koiranen Brothers goed van start en stond de leiding niet meer af.

Tekst: Claire Dubbelman, foto's: PR

Met prachtig weer verzamelden de 28 Formule Renaults op zondagmorgen voor de première van het NEC op het Tsjechische circuit. De kwalificatie van een dag eerder was er een die gekenmerkt werd door gele en rode vlaggen, maar leverde uiteindelijk de snelste tijd op voor de Est Kevin Korjus met naast zich Nederlander Daniel de Jong voor MP Motorsport.

Bijzonder feit was dat de race aanving met slechts 25 auto’s. Kalle Kulmanen met startnummer 30 kwam slecht weg. Nadat hij toch van zijn plaats kwam, ontmoette de Fin de Duitser Craig Reiff en raakte hem linksachter. Beide voertuigen waren te beschadigd om nog aan te kunnen sluiten bij de rest van het startveld. In de laatste sector van de baan viel nog een deelnemer vroegtijdig uit; Tsjech David Palmi viel stil en moest ook de start van zijn thuiswedstrijd aan zich voorbij laten gaan.

Toen daadwerkelijk de lichten op groen gingen was Korjus direct goed weg en gooide de deur dicht voor Daniel De Jong. De eerste ronde kende direct nog twee uitvallers, nadat Adam Kout achterop reed bij de tweede auto van Interwetten.com, Luciano Bacheta. Aangezien Bacheta’s teamgenoot Reiff al in de opwarmronde geëlimineerd was, kon het Oostenrijkse team al bij het ingaan van ronde 2 een nul op het rekest zetten.

De Jong wist ondertussen goed bij leider Korjus aan de staart te blijven maar kwam plotseling in de tweede ronde stil te staan op het lange rechte stuk. Na een bezoek aan de pitstraat kon hij zijn wedstrijd met drie ronden achterstand vervolgen.

Verrassing van de wedstrijd was duidelijk Jeroen Mul voor Van Amersfoort Racing. Mul begon dit evenement met technische problemen en mocht desondanks van een redelijke negende positie vertrekken en had een briljante start waarbij hij zes posities naar voren kwam. In de derde ronde zette hij deze vooruitgang door, nam ook de plek van Julian Eisenreich en wist deze tweede positie gedurende de resterende 20 minuten te behouden.

480_nec_brno_2

Kevin Korjus kon zich geen betere rentree in het NEC wensen en ontving de grootste beker op het eerste podium. Naast zich dus een knappe prestatie van Jeroen Mul en een mooie derde plaats voor Braziliaan Andre Negrao voor het Italiaanse Cram Competititon. Het FR 2000 klassement voor de eerdere versie van de Formule Renault werd wederom gewonnen door Johann Ledermair met nr 34, de heren Dear en Daniel Schilling namen de tweede en derde plek voor hun rekening.

480_nec_brno_3

Uitslag Race 1 op Brno (Race 3 voor het kampioenschap)
1. Kevin Korjus (13 ronden, 25 min 30.165)
2. Jeroen Mul + 4.262
3. Adre Negrao +11.566
4. Julian Eisenreich + 17.770
5. Ludwig Ghidi + 18.113
6. Bart Hylkema + 18.521
7. Rogier de Wit + 19.542
9. Liroy Stuart + 23.007
19. Fank Suntjens + 1.10.166
23. Daniel De Jong + 3 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet