Formule 3

F3: Spaanse dubbelzege in Hockenheim

merhi_actue_hockenheim_2_actie
Roberto Merhi won als eerste Spanjaard ooit een race in de Formule 3 Euro Serie

Voor het eerst in de Formule 3 Euro Serie was er een Spaanse dubbelzege: Roberto Merhi won de tweede race op de Hockenheimring Baden-Württemberg voor zijn landgenoot Daniel Juncadella. De Italiaan Edoardo Mortara eindigde als derde en is na twee van in totaal negen weekeinden leider in de tussenstand van het kampioenschap.


Tekst: René de Boer
Foto's: Willem J. Staat

Voor Laurens Vanthoor was de race weer eens snel beëindigd. “Kan iemand die zwarte kat eens doodmaken”, schreef de Belg gisteren op zijn Facebook-pagina. Gisteren had hij al pech, toen hij door Alexander Sims werd uitgeschakeld, en ook vandaag was vrouwe Fortuna hem niet goed gezind: nu was het een aanrijding met Carlos Muñoz in de eerste ronde die een voortijdig einde aan Vanthoors race maakte. Het is voor de coureur te hopen dat hij nu alle pech voor dit seizoen inmiddels heeft gehad en dat hij nu eens een race kan uitrijden zonder elektronicaproblemen en aanrijdingen...

spaanse_knuffel
Viva España: Merhi en Juncadella zijn blij met de Spaanse dubbelzege op Hockenheim

Aan de kop van het veld liep alles perfect voor Roberto Merhi: hij behaalde zijn eerste overwinning in de Formule 3 Euro Serie. Daniel Juncadella eindigde als tweede en was daarmee de best geklasseerde rookie. Hij werd gevolgd door Edoardo Mortara, terwijl Marco Wittmann en Valtteri Bottas als vierde en vijfde over de eindstreep kwamen. In de laatste ronde raakten Jim Pla en Adrian Quaife-Hobbs nog met elkaar in botsing in de strijd om de zesde plaats, die Pla uiteindelijk in zijn voordeel besliste. Daarmee pakte de Fransman het laatste kampioenschapspunt van dit weekeinde.

Antonio Felix da Costa en Matias Laine kregen beide een drive-through-penalty, omdat ze ook na een waarschuwing van de wedstrijdleiding teveel van de baan hadden afgesneden. Na hun straffen eindigden de Portugees en de Fin respectievelijk als negende en tiende.

merhi_hockenheim_2
Roberto Merhi: winnaar op Hockenheim

Uitslag:

1. Roberto Merhi (Spa), Dallara F308-Mercedes, 25 r. in 39:44,989 (gem. 172,605 km/u)
2. Daniel Juncadella (Spa), Dallara F308-Mercedes, op 0,599
3. Edoardo Mortara (Ita), Dallara F308-Volkswagen, op 1,412
4. Marco Wittmann (Dui), Dallara F308-Volkswagen, op 2,104
5. Valtteri Bottas (Fin), Dallara F308-Mercedes, op 4,246
6. Jim Pla (Fra), Dallara F308-Mercedes, op 21,689

Stand na 4 van 18:

1. Edoardo Mortara, 27 punten
2. Marco Wittmann, 26
3. Roberto Merhi, 18
4. Daniel Juncadella, 13
5. Alexander Sims, 12
6. Valtteri Bottas, 9

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet