VLN

Div: Dodelijk ongeval overschaduwt derde VLN-race

100424_vln_rd3_start_grijs
Start van de derde VLN-race van het seizoen, die een tragisch einde zou kennen


De derde race van de Langstreckenmeisterschaft Nürburgring werd overschaduwd door een dodelijk ongeval. In de 22e ronde van de race, de 52e ADAC ACAS H&R Trophy met een geplande duur van vier uur, kwam het bij ‘Bergwerk’ op de Nürburgring-Nordschleife tot een ongeval met de Aston Martin van de 43-jarige Duitse coureur Leo Löwenstein, die daarbij om het leven kwam. De race werd een kleine 40 minuten voor het geplande einde afgebroken en niet opnieuw gestart.

Tekst: René de Boer
Foto: Jan Brucke/VLN


Volgens een mededeling van de organisatie reed Löwenstein met zijn Aston Martin in een gat tussen de auto’s met startnummer 137 (een Lexus) en startnummer 511 (een BMW). Daarbij kwam het tot een aanrijding, waarbij de Aston Martin met Löwenstein achter het stuur opsteeg, over de kop sloeg en de vangrails raakte. Bij het contact met de vangrail raakte de achterpartij van de auto zwaar beschadigd en het voertuig vatte vlam. Hoewel direct de nodige veiligheidsmaatregelen werden genomen, kwam Löwenstein, die zichzelf niet uit het wrak kon bevrijden, om het leven als gevolg van een rookvergiftiging. Het tot vandaag laatste dodelijke ongeval tijdens de VLN-races op de Nürburgring deed zich voor op 4 augustus 2001 met Porsche-rijder Ulli Richter.

Het resultaat is onder deze omstandigheden onbelangrijk, schrijft de VLN-organisatie, en daarbij sluiten wij ons aan. Een officiële uitslag is ook niet gepubliceerd.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet