DTM

DTM: Gary Paffett pakt pole in Hockenheim


scheuder_verremt_zich_fp
Voor regerend kampioen Timo Scheider verliep de kwalificatie niet optimaal


Rockenfeller zette in de tweede heat de snelste tijd neer met 1:33,647 minuten, gevolgd door Di Resta, Tomczyk, Ekström, Paffett, Spengler, Jarvis en Green. Ekström klom in de laatste minuut van de negende naar de derde plaats en werd later nog één plaats naar achteren geschoven door Di Resta. Daarmee verhinderde Ekström echter dat regerend kampioen Timo Scheider in de derde heat terechtkwam: de Audi-coureur moest genoegen nemen met de negende positie. “Ik had vanmorgen in de vrije training al problemen met de vooras en nu liep het ook niet perfect”, aldus Scheider. Ook Engel, Prémat, Winkelhock en de beide nieuwelingen Molina en Cheng waren na afloop van de tweede heat klaar.

groepsfoto_2010-2
Class of 2010: de DTM-rijders bijeen in Hockenheim


In de derde heat was Jamie Green met zijn ‘Jahreswagen’ (eigenlijk ‘Zweijahreswagen’, maar goed…) de snelste coureur, gevolgd door Paffett, Tomczyk en Spengler. Daarmee mochten Tomczyk als enige Audi-rijder en de Mercedes-Benz-coureurs Green, Paffett en Spengler door naar de vierde en beslissende manche. De plaatsen daarachter werden bezet door Ekström, Di Resta, Jarvis en Rockenfeller. In de beslissende vierde heat volgens het ‘single-lap-showdown’-principe reed Paffett de snelste tijd, gevolgd door Tomczyk, Spengler en Green.

paffett_pole_hockenheim_2010
Gary Paffett in actie

Voor Mercedes-Benz is het de 50e pole-position in de DTM sinds de heropleving van de serie in het jaar 2000 (de invitatierace in Sjanghai van 2004 niet meegerekend). Voor Gary Paffett is het de zesde pole (opnieuw zonder Sjanghai, waar hij ook de snelste in de kwalificatietraining was).

tomczyk_paffett_spengler_q_hock.010
De top drie in de startopstelling voor de eerste race van het seizoen


Uitslag:
1. Gary Paffett (GBr), AMG Mercedes C-Klasse, 1:33,214
2. Martin Tomczyk (Dui), Audi A4 DTM, 1:33,290
3. Bruno Spengler (Can), AMG Mercedes C-Klasse, 1:33,319
4. Jamie Green (GBr), AMG Mercedes C-Klasse, 1:33,389
5. Mattias Ekström (Zwe), Audi A4 DTM
6. Paul Di Resta (GBr), AMG Mercedes C-Klasse
7. Oliver Jarvis (GBr), Audi A4 DTM
8. Mike Rockenfeller (Dui), Audi A4 DTM


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet