DTM

DTM: Komt BMW terug in de DTM?

bmw_dtm

Binnenkort wordt bekend of er naast Audi en Mercedes nog een derde merk actief wordt in de DTM. BMW, dat al een tijd onderzoekt of het zal terugkeren in de prestigieuze Duitse toerwagenstrijd, zal in de nabije toekomst de knoop doorhakken of het ‘ja oder nein’ wordt.

Tekst: Marc Kok

Komend weekend start het nieuwe DTM-seizoen op Hockenheim. Het toerwagenspektakel, dat op 22 augustus a.s. wederom naar Circuit Park Zandvoort komt, kan wel een impuls gebruiken. Met al jarenlang slechts twee merken die elkaar bekampen – en die geregeld met opzichtige teamorders de strijd beïnvloeden – zou het voor de serie goed zijn als er weer een extra, frisse concurrent bijkomt.

Switch van WTCC naar DTM?
BMW heeft afgelopen zomer al laten doorschemeren dat haar toekomstige toerwagenactiviteiten niet per se in het WTCC hoeven te liggen. DTM is absoluut een potentiële, nieuwe toerwagenmarkt voor de Duitse automobielfabrikant. De organisatie van de DTM ziet BMW graag snel toehappen. Volgens het magazine Autosport is BMW dicht bij het maken van een beslissing. Als BMW toetreedt, is de kans groot dat dat zal gebeuren vanaf het seizoen 2011.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet