Formule 1

Formule 1: Ferrari wil motorracekoning Valentino Rossi aantrekken voor 2011

valentino_rossi_test_ferrari

Ferrari wil de publiciteitswaarde van de Scuderia aanzienlijk vergroten. De Italiaanse renstal beoogt één van ’s lands meest populaire en succesvolle sporters aan te trekken voor 2011. Ferrari wil volgend seizoen met drie bolides aan de start verschijnen en de extra vierwieler laten besturen door ’s werelds beste motorrijder ooit: Valentino Rossi.

Tekst: Marc Kok

Valentino Rossi en Ferrari flirten al langere tijd met elkaar. Zo heeft de racekunstenaar op twee wielen al meermaals getest met de rode F1-bolide van Italiaanse makelij. Rossi is negenvoudig en regerend wereldkampioen in de MotoGP. Ondanks zijn liefde voor Ferrari, heeft de zeer populaire en charismatische Rossi steeds gekozen voor een langer verblijf in de motorracewereld.

Drie auto’s per F1-renstal
De baas van Ferrari, Luca di Montezemolo, is er echter alles aangelegen om dat te veranderen. Hij lanceerde opnieuw het idee om met drie F1-wagens per team te gaan rijden en dat zijn additionele bolide bestuurd moet gaan worden door de geliefde publiciteitstrekker Rossi. "We gaan er alles aan doen om Rossi vanaf 2011 te bewegen de Formule 1 in te stappen’’, aldus Di Montezemelo.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet