Formula Regional European

NEC Formule Renault 2.0: Bijna dertig Formule Renaults bij NEC première Brno

nec_fr_vooraf_aan_brno_3

De Hockenheim Historic is nauwelijks voorbij of het volgende evenement voor de Formule Renault Northern European Cup staat al voor de deur. Er zal een record van 28 Formule Renault’s meedoen aan de Spring Prix op Brno komend weekend (23-25 april) en daar meedingen naar de punten voor de derde en vierde race van dit seizoen.

Tekst en foto’s: PR

Het indrukwekkende aantal van 28 auto’s is te danken aan de optie voor Eurocup teams om twee Wild Cards in te zetten. Teams die normaal gesproken alleen meerijden tijdens de World Series by Renault evenementen, komen nu naar Tsjechië om mee te doen met de Northern European Cup. De serie mag bekende namen zoals Koiranen Bros, MP Motorsport en Krenek Motosport weer verwelkomen in het kampioenschap.

nec_fr_vooraf_aan_brno_1

Naast het bijzonder volle startveld is de locatie voor de tweede ronde van NEC opmerkelijk. De Cup was nog niet eerder op de baan nabij de Oostenrijkse grens en is dan ook gelukkig om een evenement op dit rijzende circuit toe te voegen. Het Masaryk circuit, vernoemd naar de eerste Tsjechische president, mag naast WTCC dit jaar ook FIA GT1 en de World Series by Renault ontvangen.

nec_fr_vooraf_aan_brno_2

De teams van de Northern European Cup zullen hun activiteiten op donderdag beginnen, met de derde officiële test van het seizoen 2010. Ze krijgen vier keer 55 minuten de tijd om de baan te leren kennen en de juiste set up voor de auto’s te vinden. De Eurocup teams voegen zich dan op vrijdag bij het veld voor de vrije trainingen en het gehele aantal deelnemers zal zich dan op zaterdag om 11.40 uur melden voor de kwalificatie. Beide races staan gepland voor zondag 25 april, om 10.00 en 13.30 uur.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet