A1GP

A1GP: Team Nederland wacht zware opgave

Voor A1 Team Nederland is er morgen veel werk aan de winkel om morgen tijdens de beide races van de A1 Grand Prix in Dubai tot een goed resultaat te komen. Na een veelbelovende derde tijd vanochtend, in de laatste vrije training, kwam het team tijdens de kwalificatie niet verder dan een teleurstellende negentiende startplaats. In de kwalificatie, die rommelig begon toen de eerste sessie met een code rood werd stopgezet na een zware crash van Team Mexico, kwam Jos Verstappen in de drie resterende sessies tot een totaaltijd van 3’35.074 (1’47.559 & 1’47.516).

Tekst: PR

A1 Team Nederland coureur Jos Verstappen moest toegeven dat het gewoon niet ging. Verstappen was natuurlijk teleurgesteld, maar ook verbaasd over het verschil met de vrije training ’s ochtends.

Jos Verstappen; “Het is een behoorlijke teleurstelling. In de laatste sessie ging ik door onderstuur in de laatste sector even naast de baan, daarmee verloor ik ongeveer een halve seconde. Anders hadden we mogelijk nog rond de 12e plek kunnen staan. De uitgangspositie voor de races zijn nu natuurlijk niet goed. Je zit ook nog midden in het gedrang, dus de kans dat er wat gebeurt is natuurlijk riant aanwezig.Maar dit is racen, we gaan natuurlijk voluit om er het beste van te maken en zo hard mogelijk racen”.

Volgens Seat Holder Jan Lammers had het stopzetten van de eerste sessie, waarin A1 Team Nederland samen met 19 andere landen geen tijd kon neerzetten, geen invloed op het uiteindelijke resultaat. Er wacht een berg werk voor het team om nog met punten Dubai te verlaten.

Jan Lammers; “We misten gewoon de snelheid, wat ons een beetje overrompelde. We dachten op de goede koers te zitten, maar dat was dus niet zo. We moeten dus weer analyseren waar we er naast zaten. Maar we staan nu negentiende, we hadden elfde of twaalfde kunnen staan. Dus we hebben weer wat te doen. We hadden onze nieuwe banden voor de laatste twee sessies bewaard, dus die eerste sessie had geen dramatisch verschil gemaakt”.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet