Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Aleshin en Pentus verdelen de buit in Aragon

Mikhail Aleshin en Sten Pentus hebben respectievelijk de eerste en tweede race van de Formule Renault 3.5 op hun naam geschreven. Tijdens een kletsnatte wedstrijd op zaterdag was Aleshin poleman Ricciardo te snel af bij de start en reed nagenoeg onbedreigd naar de zege. De Est Sten Pentus bleek de sterkste tijdens de tweede race en boekte zijn allereerste zege in de FR3.5.

Tijdens de eerste wedstrijd op zaterdag kwam de regen met bakken uit de lucht vallen. Na een natte kwalificatie was het Daniel Ricciardo die deze race vanaf de pole mocht starten. Aleshin wist echter de leiding te grijpen bij de start van de regenachtige eerste wedstrijd en loodste het veld de eerste bocht in. Ricciardo probeerde zich te herpakken en zette de aanval in bij Aleshin. In zijn gretigheid maakte hij echter een fout en zag Zampieri voorbij komen.

Terwijl Zampieri zijn handen vol had om Daniel Ricciardo van zich af te houden, zag Aleshin kans om een flink gat naar zijn directe achtervolgers te slaan. Niet veel later stuurde de wedstrijdleider de safety car de baan op, aangezien zowel Pentus als Leal hun hoofd niet koel hielden en van de natte baan spinden. Bij de herstart behield Aleshin zijn leidende positie, op de voet gevolgd door Zampieri en Ricciardo.

Kort na de herstart vonden er weer diverse incidenten plaats. Zo kwamen Guerrieri en Coletti met elkaar in aanraking. Niet veel later elimineerden ook Leo en Salaquarda elkaar. De FR3.5 bolides leken nu links en rechts van de baan te schieten: Albert Costa parkeerde zijn auto in het grint en kort hierna was het ook einde verhaal voor Charouz, Berthon, Garcia en Nebylitskyi.

Na 21 raceronden in barre weersomstandigheden kwam Aleshin als winnaar over de finish. Daniel Zampieri en Daniel Ricciardo namen de overige podiumposities in.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet