Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
V8 Supercars

V8 Supercars: Dubbele zege voor Jamie Whincup in Nieuw Zeeland



finish_hamilton
39e zege voor Jamie Whincup. McLaren wil hem graag nog een keer met de F1
laten testen na de PR-gag in Australie.

Race 2
In de tweede wedstrijd greep Tander direct de leiding maar na twee neutralisaties in de derde en tiende ronde greep Whincup de leiding en bouwde op de Toll HRT Holden van Garth Tander een voorsprong van maar liefst 8.5 seconden op. Van de 59 ronden reed Whincup er maar liefst 50 op kop en behaalde de 39e V8 Supercar-overwinning in zijn carrière Whincup: “Wederom stelde Triple 8 mij een perfecte auto ter beschikking. Tot aan de allerlaatste ronde bleef ik gefocust want die Holden leek wel een raket Een fantastisch evenement. Hoewel ik de afgelopen twee jaar enorm met succes verwend ben, keer ik zeer tevreden naar huis terug.”

Dat gold ook voor Shane van Gisbergen die uiteindelijk als zevende werd geklasseerd nadat de Ford Falcon van Steven Johnson vanwege een probleem met de uitlaat uit de uitslag werd geschrapt.Van Gisbergen profiteerde op het einde van de wedstrijd van de problemen van James Courtney en Craig Lowndes. Van Gisbergen: “Het was een zwaar weekend. Na de eerste wedstrijd was ik behoorlijk heengeslagen maar de race betekende een omslag van 180 graden. Het gehele weekend waren de kwalificaties een drama. Ik hoop dat dit echt de laatste keer geweest is dat ik buiten de Top 10 val.” In de tweede wedstrijd was Van Gisbergen trouwens wel de beste Ford Falcon afgevaardigde.

Hoewel de Toll HRT Holden van Garth Tander in de tweede race spectaculair langs de bandenstapels schuurde eindigde hij toch nog als tweede, gevolgd door de Holden Michael Caruso. Ook de FPR Ford Falcons werden later vanwege een probleem met de uitlaat uit de uitslag geschrapt.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet