V8 Supercars

V8 Supercars: Dubbele zege voor Jamie Whincup in Nieuw Zeeland

Op het stratencircuit van Hamilton in Nieuw Zeeland was regerend kampioen Jamie Whincup een klasse apart. De Triple Eight-coureur kon op Hamilton de 38e en 39e zege aan zijn indruk palmares toevoegen. Voor Shane van Gisbergen eindigde de eerste thuiswedstrijd in Nieuw Zeeland in een teleurstelling.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Team Vodafone, TWR Holden

start_hamilton_nz
Fraaie start van de eerste V8 Supercarwedstrijd in Nieuw Zeeland.


Regerend kampioen Whincup dominant in Nieuw Zeeland.
De Triple Eight Holden van Jamie Whincup zegevierde in beide wedstrijden. Onder regenachtige weersomstandigheden vocht Whincup vanaf pole 59 ronden lang een fraai duel uit met Toll HRT-coureur Garth Tander. Vanwege de spekgladde baan kwam de safetycar maar liefst zesmaal in actie. Tander kon even de leiding grijpen maar na een perfecte stop kwam Triple Eight Holden weer terug aan de kop. Jamie Whincup: “Direct vanaf het begin was er een felle strijd met Garth Tander. Ook voelde ik mij niet helemaal op mijn gemak. Het had niets met de auto te doen. Gelukkig kwam de regen naar beneden en de crew verrichtte fantastisch werk waardoor ik weer aan de leiding kwam. Die auto was fantastisch, ik geloof wel dat dit de beste auto was waarin ik ooit gereden heb.”

Tot aan de 22e ronde wist Tander de leiding in handen te houden. Daarna moest hij terrein prijsgeven op Jamie Whincp en James Courtney. Ondanks problemen met de uitlaat wist Tander Courtney in de slotfase op afstand te houden. Tander: “Een beetje teleurstellend was het wel maar een behoorlijke vooruitgang ten opzichte van vorig jaar. Ik geloof dat we de goede kant uitgaan.” Voor Shane van Gisbergen eindigde de eerste wedstrijd in een teleurstelling. Hij viel na een crash in de openingsfase uit.


podium_hamilton_nz
Podium van d eerste wedstrijd.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet