Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Jaap van Lagen beëindigt tests tevreden

Het was druk met Nederlanders bij de testsessie van de World Series by Renault, afgelopen week op het hightech testcircuit Paul Ricard in Zuid-Frankrijk. Ook Jaap van Lagen was er actief, in de klasse waar hij vorig jaar als negende in de eindrangschikking eindigde. De Gelderlander testte twee halve dagen.

Tekst: Daan Jeuken

Sinds oktober had Jaap van Lagen niet meer in een Formule Renault V6 gereden, maar hij had het gevoel weer snel te pakken. Het stuurtje overgenomen van debutant Renger van der Zande kon hij het nieuwe Comtec Racing-team helpen bij de voorbereiding op hun eerste jaar in de World Series. Tijdens zijn eerste testdag eindigde hij met 43 rondjes op de teller als vierde, dag twee was iets minder productief: Van Lagen reed slechts drie runs van ongeveer zes ronden per sessie. Desalniettemin was hij een halve seconde sneller dan de dag ervoor en eindigde hij de dag als achtste.

“Ik was bijzonder blij dat ik na anderhalve maand weer eens in een Formule Renault V6 mocht rijden”, verklaarde Van Lagen na afloop. “Ondanks dat ik over twee dagen weinig heb gereden, ben ik tevreden met het resultaat; de balans was goed en met de tijden zat ik er goed bij. Het team heeft weinig ervaring in de World Series, maar ze zijn ambitieus om er komend seizoen wat moois van te maken. Ze willen me graag hebben en ik hoop snel meer bekend te maken over mijn toekomstplannen voor 2006.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet