Formula Renault 2.0

NEC Formule Renault 2.0: Dubbelzege voor Ludwig Ghidi op Hockenheim Historic

480_winnaar_zondag1

Ludwig Ghidi en KEO Racing hebben een maximaal resultaat behaald tijdens het eerste weekend van de Northern European Cup op de Hockenheimring. Hoewel Ghidi’s leidende positie niet in gevaar kwam, was er achter hem volop actie in het veld en leverde podiumplaatsen voor nieuwkomers Mikkel Mac en Jakub Schmiechowski op.

Tekst: Claire Dubbelman
Foto's: Peter van Egmond


Toen de lichten doofden voor de tweede race van de Northern European Cup, had Jeroen Mul vanaf de tweede plaats de beste start. Ghidi was echter in staat om de leiding te behouden en ging direct op pad met een steeds grotere voorsprong op de rest van de coureurs.

Het eerste weekend van het NEC was vooral een leerweekend voor het team van Astromega. Reed karttalent Sam Dejonghe gisteren nog tot de laatste ronde voor het uitvallen, vandaag verliet hij helaas al in de eerste rondes het veld. De eerste fase van de wedstrijd bracht ook tegenslag voor het Van Amersfoort team. Jeroen Mul moest vanaf de tweede plaats de race verlaten vanwege koppelingsproblemen terwijl teamgenoot Liroy Stuart een tijdstraf van 10 seconden kreeg voor het missen van zijn startpositie op de grid.

Achterin het veld word zoals vermeld volop ingehaald, waarbij bijvoorbeeld Jakub Smiekowski, Johann Ledermair en Michele Di Martino zich een weg naar voren banen. Tussen de verschillende inhaalacties in spint Daniel Schilling in de negende ronde maar kan zijn weg vervolgen. Frank Suntjens en Tony Kowalewski kunnen optimaal profiteren van deze actie en schuiven door naar de derde en vierde positie van het Formule Renault klassement met de 2009 versies.

480_zondag2

In de laatste fase van de wedstrijd baart vooral jonge Oostenrijker Johann Ledermair opzien. Nadat hij vanaf een dertiende positie van start ging, pakt hij met het voorbij gaan aan Dear Schilling de leiding in het Formule Renault 2000 klassement en de derde plaats algemeen.

Wanneer de vlag valt is het zoals vermeld Ghidi die die hoogste trede mag beklimmen en Deen Mikkel Mac die voor KTR de eerste podiumplaats binnenhaalt. Jakub Schmiekowski maakt ook zijn debuut op het NEC podium en bracht zijn team Kochanski Motorsport op deze manier de eerste trofee mee.

Ludwig Ghidi gaat met 60 punten overduidelijk aan de leiding van het FR2.0 klassement, terwijl Dear Schilling dezelfde positie in de kampioenschapstand van de Formule Renault 2000 inneemt, met 54 punten. De volgende ronde van de Northern European Cup staat direct al voor de deur, tijdens de Spring Grand Prix op het WTCC circuit Brno, van 24 tot 26 april.

480_podium1_zondag3

Uitslag algemeen klassement:
1. Ludwig Ghidi (BEL), 2. Mikkel Mac (DK), 3. Johann Ledermair (AUT), 4. Jakub Smiechowski (PL), 5. Dear Schilling (DK), 6. Rogier De Wit (NL), 7. 31 Frank Suntjens (NL), 8. Tony Kowalewski (GER), 9. Daniel Schilling (DK), 10. Di Martino (GER)
 
480_podium2_zondag4
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet