Porsche GT3 Cup Challenge

Nieuw wedstrijdformat voor McGregor Porsche GT3 Cup Challenge


 zat_persbericht

Twee kwalificatietrainingen
De beide kwalificatietrainingen worden in het algemeen op zaterdag verreden. De eerste tijdtraining duurt circa 30 minuten, de uitslag is bepalend voor de startopstelling van de eerste race.
De tweede kwalificatietraining is een vervolg op de ‘Top 10 kwalificatie’ van het afgelopen seizoen. Elke equipe krijgt één ronde de tijd om een snelle tijd te zetten. Het resultaat is bepalend voor de startopstelling van de tweede race. Elke equipe mag zelf bepalen wie van de beide rijders tijdens de kwalificaties in actie komt. Het is dus ook toegestaan dat één rijder de beide tijdtrainingen rijdt.

Twee races
Elk raceweekeinde telt twee dubbele races op zondag, waarbij elke dubbele race een stilstaande start kent met halverwege de wedstrijd een rijders- en bandenwissel. Vervolgens begint na een rollende start de tweede helft van de race. Deze opzet is gelijk aan de procedure van het afgelopen seizoen.

Tweede divisie
Nieuw is de komst van een tweede divisie. Deze staat open voor ‘gentlemen drivers’ en rijders die door een gebrek aan ervaring (nog) niet in de voorhoede van het veld meestrijden. Door de komst van de tweede divisie maken deze deelnemers kans op een podiumplek en aandacht in de media. Rijders en teams die in dit klassement ingedeeld willen worden, kunnen zich bij de organisatie van de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge aanmelden. Deze zal een bindend oordeel uitspreken.

Deelnemers aan de tweede divisie rijden met dezelfde auto’s als de overige rijders, dus met een Porsche GT3 Cup (model 996) vanaf bouwjaar 2003 en met gelijke technische specificaties. ‘Tweede divisie’ is slechts een werktitel; er wordt nog een andere, aansprekende naam voor de klasse bedacht.

Drie kampioenschappen
In 2006 zijn er drie Nederlandse kampioenschappen te verdelen: de titels voor rijders, voor teams en voor de ‘tweede divisie’.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet