Formula Regional European

NEC Formule Renault 2.0: KEO Racing eist eerste NEC overwinning op

480podium_zaterdag3

Op de zomerachtige Hockenheimring heeft KEO racing met Ludwig Ghidi de eerste wedstrijd van 2010 gewonnen. De eerste strijd voor de Northern European Cup kende heel veel inhaalacties, waarbij Ghidi en Mul voor Van Amersfoort racing van het middenveld naar het podium reden.


Tekst: Claire Dubbelman
Foto's: Peter van Egmond

De kwalificatie op de vrijdag verliep voorspoedig, maar werd naderhand nog door de wedstrijdleiding onder handen genomen. Drie auto’s werden 5 plaatsen terug gezet vanwege het niet overeenstemmen met het reglement. Julian Eisenreich mocht in de herziene versie van de start grid vanaf pole position vertrekken en had daarmee de perfecte uitgangspositie voor zijn tweede seizoen Northern European Cup.

Liroy Stuart, die ook vanaf de eerste rij vertrok kende een bijzonder slechte start vanwege problemen met de koppeling. Toen de zeventien Formule Renault’s na ronde 1 doorkwamen lag Julian Eisenreich op kop, met naast zich de Deen Mikkel Mac voor KTR. Ghidi, die als 6de vertrok had bij de start al een aantal plaatsen te pakken en had op dat moment de derde plaats in handen. Jeroen Mul maakte in zijn eerste ronde direct twee plaatsen goed ten opzichte van zijn zevende start positie.

Terwijl Stuart in de vierde ronde zijn gloednieuwe Renault in de pits moet parkeren vanwege zijn koppelingsproblemen, zijn de andere Nederlanders aan een opmars bezig. Rogier de Wit voor Belgisch team KTR maakte indruk door van een elfde positie te vertrekken en na enkele rondes al op een zesde plaats te zijn. Jeroen Mul verbeterde ook gestaag en gaat onder andere Smiechowski voor Kochanski Motorsport voorbij voor de vierde stek.

480_nec_zaterdag2

In het tweede klassement met de Formule Renault van 2009 gaat Dear Schilling erg hard en is de snelste met de eerdere versie. Frank Suntjens laat zijn collega’s in het klassement zien dat hij de meeste ervaring heeft en gaat aan Daniel Schilling voorbij voor de tweede plaats in het Formule Renault 2000 klassement. In deze klasse doet ook Kai Boller het erg goed en hoewel hij vanwege het missen van de kwalificatie vanaf p17 start, gaat hij uiteindelijk als twaalfde over de finish.

In de laatste fase van de wedstrijd loopt Ludwig Ghidi snel in op Julian Eisenreich en zet met 2 tot 3 tienden van seconden steeds een stap dichter bij de leider. De Belg in chassis nummer 1 lijkt in eerste instantie na zijn sprint voor de eerste plek enigszins af te haken maar gaat tenslotte in de tiende ronde toch voorbij aan Julian Eisenreich. Jeroen Mul pakt in dezelfde ronde plaats drie van Mikkel Mac en stevent daarmee af op het podium in zijn eerste race Formule Renault.

480_mul_zaterdag1

De eerste volle punten zijn bij het vallen van de vlag voor Ludwig Ghidi en Keo Racing, een mooie tweede plaats voor Julian Eisenreich met SL Formula volgt. Jeroen Mul mag na zijn zevende startplek trots zijn op de derde plek en eerste beker in de Formule Renault 2.0.

Uitslag race 1:
1. Ludwig Ghidi (BEL), 2 Julien Eisenreich (GER), 3 Jeroen Mul (NL), 4 Mikkel Mac (DK), 5 Rogier De Wit (NL), 6 Dear Schilling (DK), 7 Jakub Smiechowski (PL) 8 Frank Suntjens (NL), 9 Daniel Schilling (DK), 10 Tony Kowalewski (GER)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet