Formula Renault 2.0

Eurocup Formule Renault 2.0: Daniel de Jong scoort podium tijdens seizoensopener in Aragon

03110801_252_podium_1

Dit weekend vindt de eerste World Series by Renault meeting plaats op Motorland Aragon. Op de Spaanse piste nabij Zaragoza wordt ondermeer de seizoensopener van de Eurocup Formule Renault 2.0 verreden.

Tekst: Sander Dorsman
Foto: PR

Eind vorig jaar introduceerde Renault Sport Technologies een gloednieuwe FR2.0 bolide, ontwikkeld door Caparo en Epsilon Sport. Na een gedegen testprogramma werden de eerste auto’s eind vorig jaar uitgeleverd. Voor de teams van de Eurocup FR2.0 stond de afgelopen winter dan ook voornamelijk in het teken van kennismaken met de nieuwe auto en vooral veel testkilometers maken. Diverse kinderziektes en het ontbreken van reserve onderdelen bij Renault zorgen hierbij voor de nodige uitdagingen.

Hoe dan ook, na een enerverende testperiode start dit weekend het nieuwe Eurocup FR2.0 seizoen. En met 23 auto’s aan de start blijkt dat de Eurocup FR2.0 nog steeds als ideale opstapklasse gezien wordt. Tijdens beide vrije trainingen bevestigde Daniël de Jong zijn uitstekende vorm van de afgelopen collectieve testdagen: de rijder van MP Motorsport was in beide sessies met een goede marge de snelste man op de baan. Onder zonnige weersomstandigheden klokte De Jong een snelste rondetijd van 1:56.298, waarmee hij eveneens het baanrecord voor FR2.0 auto’s aanscherpte.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet