Formule 1

Formule 1: McLarens snelste in vrije training, vreemde crash Buemi

hamilton_pitstop

Een opgeblazen Ferrari-motor voor Fernando Alonso en Sebastien Buemi die beide voorwielen verloor en vervolgens crashte waren de meest opmerkelijke zaken tijdens de vrije trainingen voor de Grand Prix van China. Dat Jenson Button de snelste was in de eerste training en Lewis Hamilton in de tweede is slechts voor de liefhebbers van statistieken van belang.

Eerste vrije training
In een training die erg rustig begon heeft Jenson Button met 1.36.677 de snelste tijd neergezet in de eerste vrije training voor de Grand Prix van China. Nico Rosberg en Lewis Hamilton volgden de Brit binnen een tiende van een seconde.
In de laatste minuten voor het einde van de eerste sessie verloor Sebastien Buemi tijdens het remmen voor bocht veertien beide voorwielen. De wielen schoten er bij het remmen hard vanaf, bijna alsof er op een eject-knop gedrukt werd. De Toro Rosso gleed vervolgens door en ging uiteindelijk linksaf de vangrail in. Gelukkig was de impact inmiddels niet meer zo hard en kwam Buemi met de schrik vrij.

Na zes ronden training blies Fernando Alonso zijn motor op, maar Ferrari meldde vervolgens dat dit een andere motor was dan waarmee Alonso zal kwalificeren en racen.

Michael Schumacher reed de vierde en Sebastian Vettel de vijfde tijd.

Tweede vrije training
Ook in de tweede vrije training was de McLaren de snelste auto op de baan, dit keer was het Hamilton die de snelste chrono klokte. Hij was met 1.35.217 beduidend sneller dan Button eerder vandaag. De regerend wereldkampioen reed deze sessie de derde tijd, hij moest Nico Rosberg voor zich dulden. Michael Schumacher reed net als in de eerste sessie de vierde tijd. Sebastien Buemi kwam deze sessie niet in actie.

Met vier Mercedes-rijders in de frontlinie lijkt het er op dat de Grand Prix van China een Duits feestje gaat worden. Maar natuurlijk zijn dit nog maar de vrije trainingen en valt er pas morgen meer te zeggen over de kansen van de teams.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet