DNRT

DNRT: Succesvolle start nieuwe seizoen Total Mazda MaX5 Cup

480_mazda_dnrt_1

De start van het kampioenschap in de sterk gegroeide Total Mazda MaX5 Cup belooft veel voor de rest van het seizoen. Afgelopen weekend streden maar liefst 16 raceversies van de Mazda MX-5 NA om de hoogste eer in deze cup, die dit raceseizoen wordt ondersteund door Total Nederland. Vorig jaar waren dat nog maar zeven auto’s. Winnaar van de eerste race op zondag werd Yardy Hoogwerf, in de tweede race dezelfde dag was de winst voor debutant Laurens van Alphen.

Tekst en foto's: PR

Onder winderige, maar droge omstandigheden wist de gastrijder in de auto van importeur Mazda Motor Nederland, Danny van Dongen, de snelste tijd op de klokken te zetten, wat tevens een ronderecord betekende: 2:09.372. Na zijn start vanaf poleposition kon hij de hoge verwachtingen echter niet waarmaken omdat hij moest uitvallen met een defecte koppeling. Mede daardoor ging de winst in de eerste race naar Hoogwerf Motorsport, dat met Yardi Hoogwerf achter het stuur vanaf de tweede startpositie was vertrokken. De tweede plaats was voor Laurens van Alphen van Keen on Racing uit Enschede, een nieuwe deelnemer aan deze cup.

480_mazda_dnrt_2

Danny van Dongen, coureur in de GT4 klasse en bekend van zijn Dutch Race Driver Academy, reageerde na afloop als volgt: “De MaX5 racer is een leuke en speelse auto, die ondanks het geringe vermogen zich als een uitstekende raceauto laat zien. Door de auto goed te laten rollen is er prima snelheid mee te houden. Wat vooral aanspreekt is het feit dat deze cup één van de meest betaalbare raceklasses is. Jammer natuurlijk dat ik moest uitvallen, want er zat erg veel potentieel in".

In de tweede race op zondag ging de winst naar Laurens van Alphen, die daarmee als debutant meteen duidelijk maakte dat er met hem niet viel te spotten. Achter hem ging de kampioen van vorig jaar, Rudy Schilder, als tweede over de streep. In beide races werd een andere debutant, Eric Sliphorst van Racing 4 Fun, derde. In de tussenstand van het kampioenschap wordt de eerste plaats gedeeld door Yardi Hoogwerf en Laurens van Alphen.

De racekalender van de Total Mazda MaX5 Cup voor de rest van het seizoen 2010 ziet er als volgt uit:
• 7 mei Zandvoort Race, 12 ronden
• 5 juli Assen Endurancerace 4 uur (onder voorbehoud)
• 8 augustus Zandvoort Race, 12 ronden
• 14 augustus Zandvoort Race, 12 ronden Dutch Power Pack
• 15 augustus Zandvoort Race, 12 ronden Dutch Power Pack
• 5 september Zandvoort Race, 12 ronden
• 17 oktober Zandvoort Race, 12 ronden

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet