Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 2

Formule 2: Jolyon Palmer snel op Snetterton

Op de allerlaatste test voorafgaande aan het F2 seizoen was Jolyon Palmer de snelste man, gevolgd door Dean Stoneman.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s F2

jolyon_palmer_test_snetterton_1

Palmer sluit F2 test als snelste af
Omdat de rijders in de laatste sessie van de dag van hun “overboost” gebruik konden maken gingen de tijden heel snel naar beneden. Met extra boost beschikken de F2 motoren over ruim 55 pk. meer. Eerst zette de Oostenrijker Philipp Eng met 1.37.198 In de slotminuten viel Eng achter Stoneman en Jokinen terug naar de 4e plek. Daarachter volgden de Britten, Gladdis en Jack Clarke.

Jolyon Palmer: “Het was weer een goede dag en deze was wel belangrijk omdat wij hier een evenement hebben. Omdat ik bij drie van de vier sessies bovenaan gestaan heb, heb ik nu meer vertrouwen en zal ik zeker meer gaan pushen. Het weekend op Snetterton wil ik winnen en ik denk dat het mogelijk is. Voor het seizoen had ik het gevoel dat ik een paar podiums kon halen, maar nu denk ik dat er meer in zit.”

Dean Stoneman: “Het was niet al te slecht. Ik ben hier om voor de titel te gaan. Ik denk dat wij tijdens het weekend meer zullen weten. Vandaag wist ik natuurlijk niet wie er allemaal op nieuwe banden reed maar het ging erg goed. Voor de F2 is dit wel een goed circuit. Ik heb niet veel rondjes gereden, maar het voelde goed aan.

Johan Jokinen: “Op deze plek heb ik nooit gereden en behalve op de TV heb ik deze plek nog nooit gezien. Het kostte even tijd om aan het circuit te wennen maar na de eerste sessie voelde het bijzonder goed aan en ging ik harder pushen. Voor mij waren de tijden niet belangrijk. Het belangrijkste was om een goede set-up te vinden die werkt en waarbij je tevens snel bent. Kelvin Snoeks liet op de laatste testdag de 13e tijd noteren.

F2 testtijden Snetterton
1. Jolyon Palmer, 1:36.576s
2. Dean Stoneman, +0.113s
3. Johan Jokinen, +0.451s
4. Philipp Eng, +0.622s
5. Will Bratt, +0.737s
6. Tom Gladdis, +0.759s
7. Jack Clarke, +0.968s
8. Nicola De Marco, +0.992s
9. Sergey Afanasiev, +1.028s
10. Mihai Marinescu, +1.113s


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet