Formule 1

Formule 1: Briatore en Symonds krijgen gratie vanaf 2013

briatore_symonds

De breinen achter de crashgate in Singapore 2008, Flavio Briatore en Pat Symonds, hebben strafvermindering gekregen van de FIA. Na een officiële verontschuldiging werden Briatores levenslange verbanning en Symonds’ vijfjarige schorsing teruggebracht tot en met 2012. Vanaf 2013 zijn beide heren dus weer welkom in de Formule 1, vanaf 2012 mogen ze zich weer met andere takken van autosport bezig houden.


Tekst: Daan Jeuken

Gratie van Jean Todt
De zware schorsingen, en met name de levenslange schorsing van Briatore, had veel weg van een persoonlijke wraakactie van Max Mosley, die net voor zijn vertrek nog een stok vond om mee te slaan. Nu Jean Todt Mosley’s taken heeft overgenomen wil de FIA het over een andere boeg gooien en concentreert het zich specifiek op het voorkomen van soortgelijke incidenten in de toekomst.

“Deze hele affaire heeft veel media-aandacht gekregen en ongeacht de uitkomst van de zaak heeft het de FIA en het algemene beeld van autosport geschaad. Door deze oplossing overeen te komen kunnen we eindelijk een punt zetten achter deze affaire.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet