Formule 3

Div: Sport Kort: Succes voor Stef Dusseldorp in ATS Formule 3 Cup

stef_dusseldorp

Ook deze maandag een Sport Kort. Hoe deden de Nederlanders het afgelopen weekend in Duitsland bij de ATS Formule 3 Cup en de ADAC GT Masters? En wie waren het rapste in de ADAC Formula Masters?

Tekst: Marc Kok
Foto: PR

ATS Formule 3 Cup
Succes voor Stef Dusseldorp (zie links op de foto). Afgelopen weekend boekte hij tijdens de seizoensopener van de ATS Formule 3 Cup 2010 op het circuit van Motorsport Arena Oschersleben een vierde en eerste plaats. Omdat Tom Dillmann vanwege een valse start werd bestraft, zag Dusseldorp in manche 2 zijn kans schoon om de zege te grijpen. Met een derde plaats in het tussenklassement, staat Dusseldorp er uitstekend voor. Kevin Magnussen, de winnaar van de openingsheat, gaat aan de leiding. "Ondanks de winst in de tweede race kijk ik enigszins met gemengde gevoelens terug op het weekend. De snelheid zat er in de kwalificaties goed in en ik hoopte deze stijgende lijn tijdens de races te kunnen doortrekken. In de eerste race kwam ik slecht weg en eindigde net buiten het podium. In manche 2 had ik een redelijke start, maar kwam ik snelheid te kort om Dillmann te bedreigen. Gelukkig hield ik mijn tweede positie tot aan de finish goed vast. Dillmann maakte zichtbaar een valse start en werd na de race hiervoor bestraft, waardoor ik uiteindelijk als winnaar uit de bus ben gekomen. Ik ga me nu voorbereiden op de volgende races. Op de Sachsenring, op 8 en 09 mei, hoop ik iedereen op pure snelheid te verslaan’’, aldus Dusseldorp.

ADAC GT Masters
Op Oschersleben openden de rijders uit de ADAC GT Masters hun seizoen. Afgelopen weekeinde kwamen 22 teams aan de start. Onder hen ook het Nederlandse koppel Michael Bleekemolen/Ronald van de Laar. De Aerdenhouter en Zandvoorter reden zich met een Porsche 911 GT3 Cup naar een 12de en 14de plaats. In beide manches over een uur lagen de Nederlanders een ronde achter op de winnaars. De eerste heat was een prooi voor het koppel Kentenich en Asch. De tweede wedstrijd was voor Rast/Bergmeister. Een opvallende deelnemer was Sven Hannawald. Hij is bekend als voormalig wereldtopper in het schansspringen. De Duitser zorgde enkele jaren gelden voor een unicum door alle wedstrijden in de befaamde Vierschansentoernee te winnen. In de tweede race werd de coureur Hannawald 10de. Eerder in het weekend viel hij uit.

ADAC Formula Masters
In een vijftien wagens tellend deelnemersveld met onder meer acht Duitsers, werden in de ADAC Formula Masters drie races afgewerkt. Op Oschersleben wisten de Duitser Patrick Schranner, de Nieuw-Zeelander Richie Stanaway en nogmaals Schranner de winst te grijpen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet