NASCAR

NASCAR: Fenomenale Nationwide zege voor Kyle Busch in Phoenix

Kyle Busch boekte afgelopen weekend zijn tweede Nationwide overwinning dit seizoen en de 32e in zijn carrière Na een te vroege herstart in de 145e ronde kreeg Busch een “drive-trhough” opgelegd waardoor hij een ronde verloor.

Tekst Willem J. Staat
Foto NASCAR


busch_nationwide_phoenix_1
Kyle Busch zorgde in de Nationwide wedstrijd voor een gigantisch spektakel.


Kyle Busch zorgt voor spektakel in Phoenix
Na een “drive-through” kwam op Phoenix viel Kyle Busch naar de 19e plek terug en leek kansloos voor de overwinning. Na 38 ronden had de JGR-rijder zich alweer naar de 11e plek opgewerkt. Bij de herstart in de 193e ronde lag Busch nog tiende. Twee ronden later bevond hij zich al in tweede positie. Vier ronden voor het einde moest Brad Keselowski eraan geloven en voor Busch lag de weg vrij voor een indrukwekkende overwinning. Kyle Busch: “Die auto was gewoonweg fantastisch. Voor de fans moet dit toch wel spektakel geweest zijn. Ik geloof niet dat ik het nog spannender had kunnen maken.” Bij de laatste herstart reed Joey Logano nog op kop maar kon die niet handhaven omdat zijn Toyota na een tocuhé in de pitlane met Kyle Busch wat schade had opgelopen. Logano eindigde als tiende.

Kevin Harvick eindigde als tweede, gevolgd door Brad Keselowski die nu in de puntenstand van de Nationwideseries de leiding van Carl Edwards overnam.

Uitslag
1. Kyle Busch Toyota 200 ronden
2. Kevin Harvick Chevrolet 200 ronden
3. Brad Keselowski Chevrolet 200 ronden
4. Brendan Gaughan Toyota 200 ronden
5. Greg Biffle Ford 200 ronden
6. Carl Edwards Ford 200 ronden
7.Paul Menard Ford 200 ronden
8. Scott Lagasse Jr. Ford 200 ronden
9. Ricky Stenhouse Jr. Ford 200 ronden
10. Joey Logano Toyota 200 ronden

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet