Sportscars

Sportscars: Pruett/Rojas winnen GrandAm op Barber Motorsports Park

De combinatie Scott Pruett/Memo Rojas behaalde voor het team van Chip Ganassi zijn tweede achtereenvolgende overwinning in de Rolex GrandAm series. Op Barber Motorsports Park zegevierde het duo afgelopen weekend voor ruim 25.000 toeschouwers.

Tekst Willem J.Staat
Foto’s GrandAm

rojas_pruett_barber_ms
Tweede zege voor Memo Rojas en Scott Pruett in de GrandAm Rolex-series.

Tweede zege voor Pruett/Rojas
Na hun tweede zege in de GrandAm series op Barber Motorsports Park leiden Scott Pruett en Memo Rojas in het kampioenschap. De jonge Ricky Taylor behaalde voor het team van Suntrust Racing zijn eerste pole en pakte bij de start direct de leiding. Na 15 ronden nam Max Angelelli de Suntrust Dallara over maar was al snel in een aanrijding met Ryan Dalziel verwikkeld. Uiteindelijk eindigde de Suntrust Dallara als 26e algemeen en 12e in de klasse.

Het team van Gainsco Stallings kende eveneens de nodige problemen. Na dertig ronden moest Jon Fogarty met een opgeblazen motor opgeven. Alex Gurney kwam niet meer aan rijden toe. Voor het team van Gainsco/Stallings was het de eerste opgave sinds twee jaar. Ook toen viel men in Barber Motorsports Park uit. Een kapotte koppeling was toen de oorzaak.

De Michael Shank Racing Ford Riley van Negri/Pew eindigde als tweede gevolgd door de Starrworks Motorsport BMW Riley van Ryan Dalziel en Mike Forest. De Porsche Coyota van Antonio Garcia en Buddy Rice eindigde ondanks een lekke band toch nog als zesde.

Omdat zowel de Indycars als GrandAm op hetzelfde weekend reden, kende het team van Pruett/Rojas een gelukje. Eén van de mensen die normaliter de banden wisselt werd op Barber Motorsports Park het slachtoffer van een knieblessure. Daardoor werd een teamlid van de crew van Scott Dixon aan het team toegevoegd. “Een gelukje” aldus Scott Pruett.


barber_msp
Oscar Negri en John Pew op weg naar de tweede plek op Barber Motorsports Park.

In de GT-klasse boekte het Speedsource Team van David Segal en Joe Assentato zijn derde achtereenvolgde Grandam GT-zege. In de GT-klasse lijken de RX8 Mazda’s voorlopig onverslaanbaar.Zij pakten de eerste vier plaatsen. Pas op de vierde plek volgde de Stevenson Motorsports Chevrolet Camaro GT.R van Davis/Liddell.

Uitslag
1. Scott Pruett/Memo Rojas BMW Riley 108 ronden
2. Oscar Negri/John Pew Ford Riley 108 ronden
3. Ryan Dailziel/Mike Forest BMW Riley 108 ronden
4. Memo Gidley/Dion von Moltke Ford Dallara 108 ronden
5.David Donohue/Darren Law Porsche Riley 108 ronden
6. Antonio Garcia/Buddy Rice Porsche Coyote 108 ronden
7. Brian Friselle/Michael Valiante Ford Riley 108 ronden
8. Burt Frisella/Mark Wilkins Ford Riley 108 ronden
9. Kasper Andersen/Bill Lester BMW Riley 106 ronden
10.Joao Barbosa/Terry Borcheller Porsche Riley 106 ronden

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet