Sportscars

Sportscars: GrandAm Test op Homestead en Kenny Brack naar Audi?

Afgelopen week vond op het circuit van Homestead een uitgebreide Hoosier-bandentest plaats, ter voorbereiding van de 24 Uren van Daytona . Aan de test namen meer dan twintig Daytona Prototypes deel.

tekst Willem J.Staat

 Lexus Homesterad

IRL Team Cheever is naar de GranAm series overgestapt. Foto: GrandAm

Team Cheever in DP
Team Cheever komt naast Ganassi in 2006 eveneens in de GrandAm series uit en maakte deze week voor het eerst kennis met de Lexus Crawford. "Na een korte shakedown is dit erg nieuw voor ons", verklaarde teameigenaar Eddie Cheever. Christian Fittipaldi: "De standaard van dit team is erg hoog, maar er moet nog wel het één en ander aan de set-up veranderd worden." Fittipaldi zal samen met Marino Franchitti (de jongere broer van Dario) in de GrandAm DP series uitkomen. Team Cheever zal in de GrandAm series vermoedelijk twee Daytona Prototypes inzetten.

Champcar coureurs tijdens de 24 Uur van Daytona
Paul Tracy testte de afgelopen week voor het team van Doran Racing, maar wist nog niet of hij definitief tijdens de 24 Uur van Daytona zal uitkomen. Rusport coureurs Justin Wilson en A.J. Allmendinger bevestigden op Homestead dat zij tijdens de 24 Uur van Daytona met een Riley voor het team van Michael Shank uit zullen komen.

Ook Ganassi Racing was de afgelopen week met de combinatie Scott Dixon, Scott Pruett en Luis Garcia van de partij. Ganassi komt voorlopig tijdens de 24 Uur van Daytona met twee Lexus Prototypes uit. Voor vele coureurs uit de diverse Amerikaanse Series is de 24 Uur van Daytona een opwarmertje voor het seizoen in de NASCAR, Champcar en de IRL begint. Maar ook vele last minutedeals voor de diverse Amerikaanse raceseries zijn juist de laatste jaren tijdens het 24 Uurs-weekend tot stand gekomen.

Kenny Brack naar Audi?
Dinsdag 13 december maakt Audi haar sportwagenprogramma bekend. Volgens geruchten in de Zweedse pers zouden Kenny Brack, Stefan Johansson en Mattias Ekström daarbij met de nieuwe Audi R10 een combinatie voor Le Mans vormen. De Zweed Kenny Brack maakte zoals bekend enkele jaren geleden een zware crash op de Texas Motor Speedway en moest lang revalideren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet