DNRT

DNRT: Ymor hoofdsponsor Volkswagen Endurance Cup

480_golf_4apr09-009

ICT bedrijf Ymor is in 2010 hoofdsponsor van de Volkswagen Endurance Cup. De door Stichting DNRT georganiseerde cup zal de naam van de hoofdsponsor dragen en zal dit seizoen de ‘Ymor Endurance Cup’ heten.

Tekst: PR
Foto's: Chris Schotanus

In 2010 mag de Ymor Endurance Cup zich in haar vijfde seizoen wederom de populairste racecup van Nederland noemen. Het startveld van de door Volkswagen Motorsport erkende cup bestaat uit circa 50 snelle Golfs V 2.0 TDI 16V’s met 190 pk, waarmee op diverse nationale en internationale circuits lange afstandsraces worden gereden. Het thuiscircuit is dat van Zandvoort waar tevens trainingen en een sponsordag plaatsvinden. De lengte van de races varieert van 4 tot 12 uur en er wordt met 2-6 coureurs per auto gereden.

Niet onbekend
Ymor is een gerenommeerd ICT bedrijf dat gespecialiseerd in het optimaliseren van ICT omgevingen. Ymor houdt binnen bedrijven als KPN, Eneco, Rabobank en NS de kritieke ICT systemem in topconditie, zodat deze optimaal kunnen presteren. Ymor is geen onbekende binnen de Volkswagen Endurance Cup en al helemaal niet binnen de DNRT endurance series. Na eerdere sponsoring bij de Seats sponsort Ymor sinds vorig seizoen auto 510 Ymor Racing van Martin van den Berge en Richard Budding.

Erg populair
Endurance racen is de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen. Dit komt door de relatief lage kosten en de vele kilometers die er door de rijders worden afgelegd. Ander voordeel is dat de kwalificatie en race maar een dag in beslag nemen in plaats van 2 of 3 dagen voor andere cups. Dit endurance kampioenschap wordt op diverse circuits gereden en is dus een ideale manier om heel veel race-ervaring in korte tijd op te doen. Door het succes van de cup zal deze zeker nog een aantal jaar worden georganiseerd.

480_golf_bijna_koprol_5092

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet