Formido Swift Cup

Swift Cup: Trillende polesitter en winnaars die niet winnen tijdens Pasen (lang)


Race 1
Op de ochtend van Tweede Paasdag werken de Swift-rijders hun eerste van twee manches af. Met 24 auto’s op de grid zorgt dé opstapklasse voor nationaal racetalent voor een mooi gekleurd lint aan bolides. De grote vraag bij aanvang van de openingsrace is hoe de tien Suzuki-rookies zich gaan houden.

Spannend
Zeker voor Jelle Beelen is het spannend. De jeugdige nieuwkomer heeft afgelopen zaterdag, tijdens zijn allereerste kwalificatie ooit, een prachtige derde startplaats veroverd. Het toeval wil dat Pieter Schothorst, die afgelopen jaar de titel greep, in 2008 tijdens zijn Swift-debuut ook vanaf P3 mocht vertrekken. En ook Schothorst is een racetelg van het Coronel Junior Team. Voor Jelle Beelen is het te hopen dat hier de parallel ophoudt, want Pieter wist tijdens de Paasraces 2008 niet de finish te halen.

480_start1_0840

480_start1_1566

Start
Als om 10.40 uur de rode startlichten doven, pakt polesitter Marth de Graaf niet de kop. Niels Langeveld is vanaf P2 beter weg en hengelt de kop binnen. Ook de vanaf plek 4 gestarte Marcel Dekker heeft meer snelheid dan De Graaf, maar weet hem net niet te verschalken.

480_langeveld_op_kop_8323

Jelle Beelen verliest dus een plekje aan regerend vice-kampioen Dekker. Beelen is vooralsnog wel de best geklasseerde rookie, al heeft hij in ploeggenoot Bart van Os (opgeschoven van 6 naar 5) wel in zijn nek hijgen. Op rang 6 hebben we de derde nieuwkomer Dennis van de Laar.

480_aanlopend_wiel_kool_8325

Op plek 7 zit Niels Kool, al loopt er duidelijk iets aan bij zijn Swift en is het de vraag of hij daar last van gaat krijgen. Marcel van de Maat, als 10de gestart, komt goed door op rang 8.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet