DNRT

DNRT: KTM Xbow Cup spectaculaire nieuwe klasse

480_xbowracing

De KTM XBOW was al tijdens diverse autosportevenementen te bewonderen en baarde daar dankzij zijn looks en prestaties veel opzien. De door Dallara ontwikkelde Xbow is dan ook een racer pur sang en om dat aan te tonen gaat er nu geracet worden met deze opvallende bolides in een eigen klasse, de KTM Xbow Cup. Komend weekend bij de DNRT-races is het debuut van deze klasse, waar ongetwijfeld rappe rondetijden neergezet gaan worden.

Tekst: Marco Antheunisse/PR, foto's: PR

In de KTM Xbow Cup rijden identieke auto’s met exact dezelfde specificaties, verzegelde motoren etc., om 100% eerlijke wedstrijden te garanderen. Xbowracing stelt dat de nieuwe klasse kan rekenen op zeer lage kosten, een tot in de puntjes geregeld en rechtvaardig reglement en een perfect uitgebalanceerd ‘arrive and drive’ concept.

480_xbow_voor

De Formule Ford kampioen van 2005 en inmiddels zeer ervaren coureur Dennis Retera is al twee jaar fabrieksrijder bij KTM. Hij heeft al diverse podiumplaatsen gescoord met de Xbow. “In 2008 ben ik eerste, tweede en derde geworden met de Xbow in het Europese GT4 Sports Light. En ook afgelopen jaar in de Dutch Supercar Challenge heeft de auto zijn potentie getoond.”

Retera is uiteraard zeer positief over de Xbow: “Ik heb in mijn carrière al best wat auto's mogen besturen. Daarom weet ik ook dat de X- Bow een auto is die fijn rijdt, snel is, een goede balans heeft en vooral veel plezier geeft om in te rijden! Het is net een grote kart, de auto is erg licht en reageert heel direct. Daarbij is de auto dankzij de carbon fiber monocoque, die niet voor niets door alle Formula klasses van Indy car's t/m Formule 1 gebruikt wordt, heel veilig en voorzien van een goede stijfheid in de auto. Daardoor voelt de auto comfortabel aan en heeft hij de juiste balans.”

480_xbow_street

De Xbow is een achterwiel aangedreven auto met een turbo. Opvallend genoeg heeft hij geen ABS en geen tractioncontrol. Dat is een bewuste keuze om optimaal te kunnen racen, maar zorgt er wel voor dat de rijder goed bij de les moet blijven.
De Xbow is af te stellen naar persoonlijke voorkeur; Zo kan door middel van aanpassingen aan de wagenhoogte, camber, caster, veren, dempers en rembalans de auto nog naar eigen hand gezet worden.’

Voorlopige kalender KTM Xbow Cup 2010

Zondag 11 april - Auto's B - Zandvoort
Maandag 12 april - Endurance 5 uur - Zandvoort
Vrijdag 07 mei - Auto's B - Zandvoort
Zaterdag 08 mei - Endurance 6 uur - Zandvoort
Dinsdag 25 mei - Endurance 4 uur - Zolder
Zondag 13 juni - Sponsordag - Zandvoort
Maandag 05 juli - Endurance 5 uur - Assen
Donderdag 22 juli - Training - Spa-Francorchamps
Vrijdag 23 juli Training - Spa-Francorchamps
Zondag 01 augustus - Auto's ZEC - ACNN - Assen
Zondag 08 augustus - Auto's B zonder ZEC - Zandvoort
Dinsdag 10 augustus - Endurance 5 uur - Assen
Dinsdag 31 augustus - Auto's A en B combi + ACNN - Zolder
Zaterdag 04 september - Endurance 12 uur - Zandvoort
Zondag 05 september - Auto's B + ACNN - Assen
Vrijdag 15 oktober - Endurance 8 uur - Zandvoort
Zondag 17 oktober - Auto's B - Zandvoort

Meer informatie over Xbowracing aan te vragen via info@xbowracing.nl

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet