Dutch GT4

Dutch GT4: Mathijs Harkema dé verrassing van het HTC Dutch GT4 (lang)

480_harkema_0433

Had u tot een paar weken geleden nog nooit van Mathijs Harkema gehoord? U was niet de enige. De jonge Limburger reed drie seizoenen lang vrij anoniem zijn rondjes in de Formule Renault en Formule BMW. Op aandringen van Phil Bastiaans stapte hij over naar het HTC Dutch GT4. Met Phil als teamgenoot reed hij naar de zege in de hoofdrace tijdens de Kruidvat Gillette Paasraces op Circuit Park Zandvoort. Dit tot verrassing van eigenlijk iedereen, inclusief Bastiaans. “Mathijs is nog niet klaar voor de top drie”, sprak hij enkele uren voor de hoofdrace.


Tekst: Roy van der Laan
Foto's: Chris Schotanus, Tim Böhme en Erik van der Schaaff

480_startveld_0939

Het eerste weekeinde van het HTC Dutch GT4 trok zeventien deelnemers. Dat lijkt misschien niet zo veel, maar we moeten niet vergeten dat we binnenkort een uitbreiding van het startveld mogen verwachten. Dan zitten we weer op circa 20.
De afgelopen winterperiode is er veel gebeurd. De kwestie ‘Scuderia Corse’, het team dat twee Maserati’s wilde inzetten voor Nicky Pastorelli en Meindert van Buuren, was waarschijnlijk het meest spraakmakend. Citaat uit een persmededeling: “Na een aanvankelijk succesvol debuut tijdens de Finaleraces bleek onlangs dat de organisatie Scuderia Corse hoofdzakelijk uit luchtkastelen bestaat en werden Pastorelli en van Buuren opgezadeld met een reeks onbetaalde rekeningen.” Tijdens de Kruidvat Gillette Paasraces ontbraken de beide Maserati’s GranTurismo MC.

Camaro
Frans Verschuur had afgelopen winter groot nieuws. Zijn bedrijf gaat de raceversie van de nieuwe Chevrolet Camaro importeren voor Europa. Equipe Verschuur zet zelf twee Camaro’s in, maar deze ontbraken helaas tijdens de Kruidvat Gillette Paasraces. De auto van Mike Verschuur en Tim Buijs ging de donderdag voor het raceweekeinde stuk nadat de distributieketting brak. Op dat moment was wel al duidelijk dat er nog veel moest gebeuren aan de auto. “Enkele Clio’s waren sneller”, moest Frans Verschuur toegeven. De tweede Camaro, een auto waarvoor Ardi van der Hoek en Donald Molenaar op de deelnemerslijst staan, stond nog vast bij de douane. Tijdens de Pinksterraces moeten de auto’s van de partij zijn. Wie al wat langer meeloopt in de nationale autosport, herinnert zich ongetwijfeld de prachtig driftende, vette Camaro’s uit de jaren ’70. De bekendste vaandeldrager: Rob Slotemaker. Alleen om die reden zijn de Camaro’s al meer dan welkom.

480_startgrid_0313

Goed nieuws voor de hele klasse: HTC is de nieuwe hoofdsponsor van het Dutch GT4 en daarmee de opvolger van Tango. HTC is volgens eigen zeggen marktleider op het gebied van Windows Mobile- en Android-gebaseerde smartphones.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet