Supercar Challenge

DSC: Supercar-seizoen 2010 start met flinke crash op Silverstone (met filmpje)

mosler_crash_1

Terwijl het afgelopen weekend in Nederland het zonnetje scheen was het bij de start van het raceseizoen in Engeland kletsnat. Net zoals voorgaande jaren ging de Dutch Supercar Challenge ook dit jaar naar Engeland, nu alleen voor de opening van het seizoen. Helaas liep het voor het BlueBerry raceteam niet zoals verwacht.

Tekst en foto’s: PR

Aangekomen in England was het zover, de eerste race na een hele winter van wachten. De Mosler was volledig opnieuw in elkaar gezet en gespoten. Nog een week voor de race op Silverstone werd er een test afgelegd op het circuit van Assen. De test zelf verliep hierbij goed, thuis aangekomen bleek de motor van de Mosler echter kapot te zijn. Met nog enkele dagen te gaan voor de race op Silverstone moesten de monteurs dan ook flink doorwerken om de kapotte motor te vervangen. Donderdagochtend was het tijd voor de eerste training. Tijdens de winter was de gehele ophanging van de Mosler aangepast en diende getest te worden. Na de eerste test in het natte weer bleek de afstelling niet optimaal. De auto gleed van links naar rechts over de baan. In de tweede sessie was het na 6 spins maar beter om even te stoppen. In de avond werd de auto opnieuw en bekeken en anders afgesteld. Met de kwalificatie van vrijdagochtend was de Mosler dan ook goed te besturen. Helaas was het weer ook hier enorm slecht. Uiteindelijk werd er een zesde tijd tijdens de kwalificatie behaald.

Race 1 zaterdag
Nu de afstelling van de Mosler goed was moest het zaterdag gaan gebeuren. Het weer was nog droog maar de wolken hingen in de lucht. Vanaf het moment dat het veld van start ging begon het echter te druppelen. De regen zette alleen niet door dus reed het veld een ronde door in de hoop dat het zou ophouden met regenen. Tegen de verwachting in ging het harder regenen en was het dus tijd voor een pitstop, het tempo was ondertussen al enorm gedaald doordat de baan spiegelglad was geworden. Dit in combinatie met koude slicks zorgt voor gevaarlijke taferelen. Na de pitstop was het echter al duidelijk dat het te lang had geduurd. De achterstand op de rest van het GT veld was al een halve ronde. Uiteindelijk werd de race uitgereden met een 7de plaats.

mosler_crash_2

Race 2 zondag, startcrash
Voor de race op zondag waren de weersverwachtingen een stuk beter. De baan was droog en het weer was zonnig. Bij het opkomen van het startveld richting de startlichten ging het alleen mis. Bij het doven van de lichten ging het veld vol gas richting de eerste bocht. In de tweede startrij raakte de rode Mosler van Kevin Riley de controle over het stuur kwijt. De Mosler sprong naar rechts en klapte de muur in. Opvolgend weken andere auto’s uit waardoor ik zelf het gras in moest. Normaal is dit geen probleem, maar bij Silverstone zijn ze het circuit aan veranderen. De grasstroken waren hierdoor veranderd in modderpoelen. Zodra ik in de modder terecht kwam raakte ik de controle over de Mosler kwijt en knalde ik zelf ook hard de muur in. Achter me schrokken andere rijders waaronder een witte Moasler welke zijwaarts de modder in gleed. De modderstrook was zo zacht dat de witte Mosler omsloeg en op zijn dak raakte.

mosler_crash_3

De ravage was compleet, een Mosler op zijn dak en twee totaal verwoest. Helaas betekende dit het einde van de race. De wagen werd van de baan gehaald en de marshals moesten snel alle troep en carbonsplinters van de baan halen. De race werd vervolgens opnieuw gestart maar duurde nog maar 10 minuten door de verloren tijd van de crash. Terug aangekomen in Nederland mist de Mosler zijn volledige voorkant welke komende weken teruggebouwd zal worden. Komende race op de Nürburgring hopen we op beter geluk.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet