Diversen

Div: Sport Kort: Jeroen Slaghekke leert 'onwijs veel' in Britse Formule Ford

jeroen_slaghekke_brits_f3_2

Tijdens het Paasweekeinde werd er flink veel geracet. In Sport Kort een round-up van internationale klassen waarvan we nog geen verslag hebben gedaan.

Britse Formule Ford
In de Britse Formule Ford debuteerde Jeroen Slaghekke (zie foto boven). Op Oulton Park kwalificeerde de voormalige topper uit de Formido Swift Cup zich in het 26 rijders tellende veld als 15de, 12de en 11de. "Ik had problemen met de afstelling van de auto, waardoor er helaas niet meer dan dat mogelijk was’’, stelde de 17-jarige Nederlander. "De eerste race vocht ik me na een slechte start terug naar plek 12. Ik heb echt een onwijs gave race gehad en onwijs veel geleerd. Het is een supercompetitief veld hier, maar elke keer als ik in de auto stap, gaat het beter’’, aldus Slaghekke, die in de tweede race uitviel en in de derde en laatste manche als 15de werd afgevlagd. Scott Pye, bij Jamun Racing één van Slaghekkes teamgenoten, won twee van de drie manches. Scott Malvern zegevierde eenmaal.

jean_eric_vergne_oulton_park_bf3

Britse Formule 3
Op Oulton Park kwam tevens de Britse Formule 3 in actie. Jean-Eric Vergne (zie foto) was de grote man tijdens het openingsweekend. Met twee zeges en een vijfde stek kwam de Fransman erg goed uit de verf in de eerste drie wedstrijden. Oli Webb kwam met twee runner-up-plekken eveneens sterk uit de startblokken. In het 19 man tellende veld wist Engelsman Rupert Svendsen-Cook met een winst en derde plek ook goed punten te scoren. Begin mei is het volgende treffen op Silverstone.

Brits Formule Renault 2.0
In de seizoensopener van het Britse Formule Renault is Thomas Hylkema twee keer als 12de gefinisht. Op Thruxton wilde de Hongaar Tama’s Pa’l Kiss wel een paar kussen van de kiss-miss en won. Will Stevens, in de eerste heat als tweede afgevlagd, was de rapste man in de tweede omgang.

MEC Formule Renault 2.0
De MEC, ja de MEC en niet NEC, Formule Renault 2.0 kwam afgelopen weekend in actie op Dijon. Tijdens deze Midden-Europese variant van de racende Renault-singleseaters verschenen 13 rijders op het appèl. Beide manches werden een prooi voor Zoel Amberg. Zijn teamgenoten bij Jenzer, Patric Niederhauser en Maxim Zimin, raceten zich ook naar het podium van de openingsheat. In race 2 was Niederhauser derde en wurmde Yann Zimmer zich voor hem.

Super GT
De Japanse Super GT’s kwamen voor hun tweede wedstrijd in actie op de 3.703 meter lange baan van Okayama. In de GT500-klasse ging de overwinning naar het duo Loic Duval en Takashi Kogure. Zij hadden na 82 ronden een flinke voorsprong op de rest. In de GT300-divisie waren Naoki Yokomizo en Tsubasa Abe een klasse apart.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet