Formule 1

Formule 1: Red Bull maakt definitieve line-ups bekend

Het was niet eens meer een geheim, maar de bevestiging liet nog even op zich wachten. Nu heeft Red Bull Racing middels een persbericht op hun eigen humoristische en eigenzinnige manier officieel gemaakt dat “niet Elvis Presley, maar Christian Klien in 2006 de tweede Red Bull zal besturen.”

Tekst: Daan Jeuken

Net als afgelopen jaar zal Klien teamgenoot zijn van David Coulthard. Met de bekendmaking is de line-up van het team nu definitief rond. Als derde coureur werd eerder al onze landgenoot Robert Doornbos aangesteld. Het team maakt dit jaar de overstap van de Cosworth- naar de Ferrari-motor.

“Het is fantastisch dat ik in 2006 opnieuw voor Red Bull Racing mag racen”, is de logische euforische reactie van Klien. “Volgend jaar is eigenlijk pas de start van het team en ik voorzie ze een grote toekomst. Dat ik daarbij mag helpen is geweldig. Ik hoop volgend jaar weer beter te worden en meer punten te scoren. Ik ben nog jong en kan nog veel leren van mijn teamgenoot Coulthard. Ik hoop echter wel dat ik hem kan verslaan.”

Voor Klien wordt het zijn derde jaar bij het team, dat in 2004 nog onder de vlag van Jaguar Racing opereerde. In het eerste jaar wist hij niet echt te overtuigen, waardoor hij in 2005 het stoeltje zou moeten delen met Vitantonio Liuzzi. Maar nadat beide coureurs drie races hadden gereden veranderde het team de aangekondigde wisseltactiek. Klien mocht de rest van het jaar aanblijven als tweede coureur, terwijl Liuzzi genoegen moest nemen met testen. Nu mag Klien zijn progressie dus nog verder proberen door te zetten.

Naast de bekendmaking van Klien bij het grote Red Bull Racing, maakte het kleine broertje, de Scuderia Torro Rosso, ook bekend hoe hun line-up er volgend jaar uit zal zien. Hier zullen Vitantonio Liuzzi en Scott Speed de racestoeltjes bezetten. Als derde rijder mag Neel Jani ervaring opdoen bij het satellietteam, dat Minardi overnam. Alle drie de coureurs behoren tot het Red Bull-opleidingsprogramma.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet