Supercar Challenge

DSC: Cor Euser wint race 2 na hevige startcrash

De tweede race van de deelnemers van de GT- en Supersport I-divisie van de Dutch liep niet zoals gepland. Bij de start was er een hevige crash waar drie Moslers bij betrokken waren. De webstrijd werd door de brokstukken ingekort tot slechts 15 minuten racen maar de deelnemers maakten van deze vijftien minuten nog wel een waar spektakelstuk. Cor Euser won uiteindelijk met zijn Ferrari F430 GT2, voor Martin Short. Ben Clucas eindigde in de GT-divisie op de derde plaats. In de Supersport I-divisie was Jaap van Lagen een klasse apart. Hij won daar de race, voor Michael Donovan. Dennis Retera completeerde met zijn KTM X-Bow de top drie.

Tekst en foto's: PR

100403_race2_gt-ssi3.jpg

Bij de start van de race ging het meteen bij het doven van het rode licht fout. Kevin Riley ging bij de start dwars waarna zijn Mosler MT900 GT3 met zijn neus in de pitmuur terecht kwam. Martin Webb en Paul White schrokken van het ongeluk en raakten in de slip. Beide bolides gingen achterwaarts het grind in, waarna de Mosler van White grind hapte en op zijn dak belandde. Voor de eerste bocht ging het ook nog fout voor Berry van Elk. Ook hij parkeerde zijn Mosler in de pitmuur waarbij zijn neus hevige schade opliep. Alle coureurs bleven bij de ongelukken gelukkig ongedeerd.

100403_race2_gt-ssi4.jpg

Dit alles leidde meteen tot een code rood en het duurde ruim twintig minuten voordat alle brokstukken waren opgeruimd. Omdat het tijdschema door de Superleague Formula zeer krap was werd de race van de DSC daarna ingekort tot ongeveer vijftien minuten, waarbij de normaal gesproken verplichte pitstop achterwege gelaten werd.

100403_race2_gt-ssi6.jpg

Bij de herstart was Martin Short het beste weg, maar de ervaren Mosler-coureur werd meteen onder druk gezet door de jonge Ben Clucas. Achter Clucas sloten Cor Euser en Peter Versluis meteen aan. Cor Euser bleek onder de droge omstandigheden zeer snel met de Ferrari F430 GT2 en hij kon dan ook Ben Clucas snel verschalken. Ook Peter Versluis was snel onderweg en hij probeerde om evenals Euser voorbij te gaan aan Clucas. Dit ging echter fout, want bij een uitrem actie in de eerste bocht raakte Versluis in een spin waardoor hij een paar posities prijs moest geven.

100403_race2_gt-ssi7.jpg

In de korte tijd die de race restte probeerde Cor Euser van alles om Martin Short voorbij te steken. Short verdedigde zijn positie echter goed, en het leek er dan ook op dat Euser de overwinning niet voor zich op kon eisen. Achterblijvers gooiden in de laatste bocht toch nog roet in het eten van Martin Short, want de Engelsman kwam vast te zitten waarna Cor Euser toch nog de Mosler voorbij kon steken. “Mijn motor liet mij in de steek in de laatste bocht, daardoor kwam ik niet voorbij de achterblijvers”, aldus Short na afloop. Euser won daardoor de race, voor Martin Short. Ben Clucas eindigde op de derde positie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet