Supercar Challenge

DSC: Cor Euser wint race 2 na hevige startcrash


100403_race2_ssi-s8.jpg

In de Sport-divisie had Bert van der Zweerde een goede start van de race. Van der Zweerde kon de eerste ronden namelijk aanhaken bij enkele toppers uit de Supersport II-divisie, en kon zo een gat slaan naar zijn achtervolgers. De enige coureur die nog een beetje in het spoor van Van der Zweerde kon blijven was teamgenoot Koen Bogaerts in de BMW 1-serie. Tom Webb met de BMW E36 M3 en Aart Bosman met de Lotus Exige volgden op enige afstand.

100403_race2_ssi-s7.jpg

Achter de top van de Sport-divisie vonden verschillende spannende gevechten plaats. Het boeiendste gevecht was misschien wel het gevecht tussen Mischa Strijder in de Lotus Exige, Nico Been in de gedateerde Renault Clio en Rob Nieman in de nieuwe Clio. Strijder leek de snelste van dit trio, maar hij maakte een fout door van de baan te spinnen waarna Nieman en Been hem konden passeren.

Na de pitstops had Richard van den Bos het stuur van Bert van der Zweerde overgenomen. Achter koploper Van den Bos was Marc van der Aa achter het stuur gekropen van de BMW 1-serie van JR Motorsport. Van der Aa had daarbij het stuur overgenomen van Koen Bogaerts, maar kwam al snel onder druk te staan van de BMW van de gebroeders Webb.

100403_race2_ssi-s2.jpg

Van der Aa leek dan ook te moeten bezwijken aan de druk, ware het niet dat zowel Van den Bos als Webb een tijdstraf kregen voor het te kort stilstaan in de pitstraat. Hierdoor schoven Bogaerts en Van der Aa toch nog door naar de eerste positie, en schoven Bert van der Zweerde en Richard van den Bos terug naar de tweede positie. De gebroeders Webb eindigden op positie drie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet