Supercar Challenge

DSC: Cor Euser wint race 2 na hevige startcrash


Supersport II- en Sportdivisie

Saker-coureur Derwin Belt heeft de tweede race van de Supersport II- en Sport-divisie van de Dutch Supercar Challenge op zijn naam geschreven. Op het Engelse circuit van Silverstone pakte de jonge coureur de eerste positie meteen na de start waarna hij deze plek niet meer afpakte. Tweede werd Diederik Sijthoff, voor Pieter van Soelen. In de Sport-divisie ging de overwinning naar Koen Bogaerts en Marc van der Aa, nadat Richard van den Bos en Bert van der Zweerde een tijdstraf hadden gekregen voor een te korte pitstop. Zij werden nog wel tweede, voor de gebroeders Webb.

100403_race2_ssi-s6.jpg

Na zijn overwinning van gisteren mocht Pieter van Soelen van pole position vertrekken, maar van die positie had de ervaren coureur bij de start weinig profijt. Derwin Belt, gestart op de tweede positie, pakte in de eerste bocht meteen brutaal de binnenkant waardoor hij meteen voorbij schoot aan Van Soelen. Belt had in de beginfase de snelheid goed te pakken, want de Saker-coureur kon de eerste ronden meteen een paar seconden uitlopen op achtervolger Van Soelen.

100403_race2_ssi-s4.jpg

Vanuit het achterveld had Lotus-testcoureur Kevin Kershaw een wereldstart. Gestart in de auto van Willem van der Kooi lag Kershaw na de eerste ronde al op de zesde positie algemeen. Kershaw lukte het tot aan de pitstops om tot de vierde positie algemeen te komen. Ook Diederik Sijthoff had een goed begin van de race. Sijthoff was met zijn Marcos als laatste gestart maar de coureur van Moritz racing kon onder de droge omstandigheden goed naar voren rijden. Sijthoff meldde zich na een twintigtal minuten zelfs bij de top drie van het veld.

Achter de kop van het veld vonden ook een paar flinke gevechten plaats. Zo stond Ben Verwoerdt met zijn Lotus Exige GT3 onder grote druk van Fiona James met de Ginetta en Ferry Monster met de Seat Leon SuperCopa. Verwoerdt had het lastig met die druk, want bij het pakken van de curbstones spinde hij met zijn Lotus waarna Monster zonder veel moeite aan hem voorbij kon gaan.
100403_race2_ssi-s1.jpg

Na de pitstops was Diederik Sijthoff, omdat de concurrentie door de resultaten op zaterdag al strafseconden te verwerken had, opgeschoven naar de tweede positie achter Derwin Belt. Van Soelen was teruggevallen tot de derde positie, met achter hem aan Fred Cavanagh. Cavanagh kon zijn opmars echter niet voortzetten omdat hij voor de tweede keer met zijn BMW naar de pitstraat moest. Robin Monster noteerde aan het einde van de race nog snelle rondetijden, maar het gat met hem en Pieter van Soelen was te groot om nog dicht te rijden. Derwin Belt bleef tot het einde van de race koel en kon met een voorsprong van ruim vijftien seconden de overwinning binnenslepen. Tweede werd Diederik Sijthoff, Pieter van Soelen completeerde de top drie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet