Supercar Challenge

DSC: Cor Euser wint race 2 na hevige startcrash


100403_race2_gt-ssi11.jpg

In de Supersport I-divisie gingen Henk Thuis en Michael Donovan er bij de herstart meteen vandoor. Achter het tweetal verscheen al snel Jaap van Lagen, die in de Porsche 997 GT3 van Wolf Nathan als een warm mes door de boter door het veld reed. Van Lagen stoomde meteen door naar voren, en slaagde er al snel in om voorbij te gaan aan zowel Thuis als Donovan.

100403_race2_gt-ssi9.jpg

Henk Thuis had het daarna moeilijk met zijn concurrenten. Donovan zette Thuis onder druk en ook Dennis Retera en Rob Frijns vonden de aansluiting. Donovan kon al snel voorbij gaan aan Thuis en ook Dennis Retera lukte dat, maar Henk Thuis liet dat niet op zich zitten. In de chicane voor Bridge stak Henk Thuis brutaal binnendoor bij Retera, waarna Retera na Bridge meteen weer de derde positie terugpakte. Er was contact tussen het tweetal en Thuis leek daarbij lek te rijden, waardoor hij de strijd om de derde positie moest staken.

100403_race2_gt-ssi8.jpg

Het gevecht om de derde positie ging daarna tussen Dennis Retera en Rob Frijns, waarbij het ook Kees Kreijne was die aan kon sluiten bij dit tweetal. Kreijne mengde zich flink in de strijd, maar slaagde er niet in om de derde positie voor zich op te eisen. Dennis Retera lukte dat wel, en positioneerde de KTM X-Bow daarmee op het podium.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet