Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

DSC: Mosler-podium in race 1 op Silverstone


100403_race1_ssi-s6.jpg

In de Sport-divisie was de start van de race voor Koen Bogaerts. Bogaerts, dit seizoen rijdend met Marc van der Aa, had zich ver vooraan gekwalificeerd en kon bij de start al voorbij gaan aan zijn teamgenoot Richard van den Bos. Bogaerts kon daarna meekomen met een paar deelnemers van de Supersport II-divisie, waardoor de titelhouder in de Sport-divisie snel kon uitlopen op zijn teamgenoot.

De gebroeders Webb hadden ook een goede race, want het Engelse duo kwam na de start al snel op de derde positie in hun divisie te liggen. Daarbij hadden ze snelle coureurs zoals Aart Bosman en Rob Nieman achter zich gelaten. Voor Jan-Bart Kolsteren verliep de start minder goed, want de Braspenning-coureur moest in de eerste bocht uitwijken voor veel deelnemers waardoor hij veel tijd verloor. Kolsteren herstelde zich daarna echter goed, want hij kon zich voor Aart Bosman nestelen.

100403_race1_ssi-s2.jpg

Voor Koen Bogaerts en Marc van der Aa, die tot aan de pitstops een ruime voorsprong hadden op hun naaste belagers, ging het bij de pitstops mis. “Toen ik in de pitstraat binnenkwam bleek er niemand van mijn team klaar te staan”, aldus Bogaerts na afloop. “Ik denk dat we daar al snel een minuut hebben verloren.” Van der Aa, die na de pitstops het stuur van Koen Bogaerts had overgenomen, kwam dan ook ruim achter Bert van der Zweerde de baan op.

100403_race1_ssi-s7.jpg

Van der Zweerde, die het stuur van Richard van den Bos had overgenomen, kon daarna zonder problemen naar de overwinning rijden. De gebroeders Webb deden ook goede zaken, want zij gingen nog voorbij aan Van der Aa waardoor zij de tweede plek zeker stelden. Koen Bogaerts en Marc van der Aa completeerden ondanks hun problematische pitstop nog wel de top drie.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet