Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

DSC: Mosler-podium in race 1 op Silverstone


100403_race1_gt-ssi7.jpg

Ook in de Supersport I-divisie kwamen niet alle deelnemers ongeschonden door de opwarmronde. Zo spinde Piet Versluis met zijn KTM X-Bow en ging ook Wolf Nathan met zijn Porsche 997 GT3 in de rondte. Voor Nathan was dat extra zuur, omdat Jaap van Lagen zijn bolide tijdens de kwalificatie op de derde positie had gepositioneerd. Ook in de eerste ronden na de start waren de omstandigheden nog listig, want zo spinde onder andere Bob Herber met zijn nieuwe Aquila. Hij kon zijn weg zonder veel moeite vervolgen.

100403_race1_gt-ssi3.jpg

Donovan profiteerde de eerste ronden van het weer en kon uitlopen op zijn achterblijvers. Die achterblijvers, Henk Thuis in de Porsche 997 GT3 en Pieter Dubois in de Renault Mégane Trophy, waren flink met elkaar in gevecht. Ook Martin Webb wilde aansluiten bij dit groepje maar hij spinde in zijn enthousiasme. Webb herstelde zich echter snel en slaagde er voor de pitstops toch nog in om voorbij te gaan aan zowel Thuis als Frijns.

Voor René Wijnen liep het na de pitstops niet goed af. Wijnen had namelijk het stuur van de Renault Mégane Trophy overgenomen van Pieter Dubois, maar hij schoot al snel van de baan af waarna zijn Mégane vast kwam te zitten in het grind. Hierdoor kwam Henk Thuis zekerder op de tweede positie te liggen, want de snelheid viel bij Martin Webb na de pitstops tegen. Webb was namelijk door blijven rijden op slicks en dat bleek de verkeerde keuze in de regenachtige omstandigheden.

Piet Versluis had ondertussen de weg naar boven ingezet en lag lange tijd zelfs op de derde positie. Charlie Frijns gooide echter in een van de laatste ronden roet in het eten van Versluis door de KTM X-Bow in te halen. Rob en Charlie Frijns eindigden daardoor op het podium. Michael Donovan won de race, voor Henk Thuis.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet