Supercar Challenge

DSC: Mosler-podium in race 1 op Silverstone

100403_race1_ssi-s7

De deelnemers van de GT- en Supersport II-divisie hadden het bij de eerste race van het seizoen op het Engelse circuit van Silverstone meteen zwaar te voorduren. Door de wisselende omstandigheden in Engeland was bijvoorbeeld de bandenkeus een grote gok waardoor veel deelnemers al vroeg in de problemen kwamen. Martin Short bleek in zijn thuisrace uiteindelijk de beste, voor zijn landgenoot Ben Clucas. Kevin Riley en Ian Flux maakten het Mosler-podium compleet. Ook in de Supersport I-divisie won een Engelsman, want Michael Donovan bleef Henk Thuis en vader en zoon Frijns voor.

Al voor de start van de race ging het bij sommige deelnemers in de GT-divisie fout. In de opwarmronde begon het namelijk te regenen waardoor iedereen die op slicks van start ging verrast werd. Rick Abresch ging daarbij in de fout door te enthousiast op het gas te gaan waarna hij dwars kwam te staan. Alex van ’t Hoff, nota bene teamgenoot van Abresch bij het Mad & Daring Racing team, kon de Corvette niet meer ontwijken en tikte deze bolide aan. Dit had tot gevolg dat de Mosler van Van ’t Hoff meteen met een kapotte neus naar de pitstraat kon.

100403_race1_gt-ssi2.jpg

Bij de start van de race ging Martin Short er meteen snel vandoor. De van pole gestarte Euser leek het met de Ferrari F430 GT2 van Peter Versluis wat voorzichtiger aan te doen. Ook David Hart begon snel in de eerste ronden. Al snel werd het veld echter flink door elkaar gegooid, omdat veel coureurs naar binnen gingen om andere banden te laten monteren. Onder andere Cor Euser en Peter Versluis zochten daarbij de pitstraat op.

Martin Short en zijn achtervolger Calam Lockie, ook rijdend met een Mosler, bleven nog wel een aantal ronden doorrijden. Lockie zette Short flink onder druk, waarbij het Lockie zelfs lukte om voorbij te gaan aan ‘Mister Mosler’ Martin Short. Short dook daarna meteen de pitstraat in om intermediates onder zijn Mosler te laten monteren. Na zijn pitstop kwam Short als derde de baan op, achter de Ferrari van Cor Euser. Achter Short was Ben Clucas met zijn Mosler opgeklommen naar de vierde positie.

Clucas liet in het vervolg van het eerste gedeelte van de race zien dat hij uit het goede racehout gesneden is. De jonge Engelsman kon goed in het spoor blijven van Martin Short en kon daardoor, omdat Short weer voorbij kon gaan aan Cor Euser, meteen achter Short aanhaken om door te schuiven naar de derde positie.

Na de pitstops waren Martin Short en Ben Clucas doorgestoomd naar de eerste en de tweede positie in de race. Clucas had daarbij zelfs brutaal de eerste positie overgenomen van Short, waardoor zich een mooi schouwspel ontvouwde om die eerste positie. Short liet zich niet kennen en plaatste na lang aandringen een uitrem actie op Clucas, waarna het duo wiel aan wiel door de bocht ging.

100403_race1_gt-ssi4.jpg

Ook om de derde positie werd nog flink gevochten. Ian Flux, die na de pitstops het stuur van de KRM Mosler had overgenomen van Kevin Riley, noteerde snelle rondetijden en liep daarbij snel in op Cor Euser en Dave Basu. Riley kon zonder veel moeite voorbij gaan aan het duo en slaagde er in de laatste ronden ook nog in om Peter Versluis voorbij te gaan, die daardoor een kwartier voor het einde van de race een derde plek aan zich voorbij zag gaan. Short bleef ondertussen koel onder de omstandigheden en boekte zijn eerste overwinning van het seizoen, voor Ben Clucas. Kevin Riley en Ian Flux maakten het Mosler podium compleet.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet