Formula Ford

Formule Ford: Mooier hoeft niet, wel meer (lang)

480_rogier_blij_3apr10-234

Rogier Jongejans die bij zijn debuut voor Geva Racing zijn eerste overall pole position en overwinning uit zijn Formule Ford-carrière binnenhaalt. Pieter Schothorst (18 jaar) en Jack Swinkels (17 jaar), debuterende tienertalenten die rijden alsof ze al jaren in formulewagens racen waarbij Schothorst ook nog eens een zege pakt. Wiel-aan-wiel gevechten om iedere meter asfalt. Allemaal ingrediënten die horen bij een fraai weekend Formule Ford-racen. Over het geheel hing echter de grauwsluier van een wel erg klein startveld waardoor twee van de drie wedstrijden zelfs geen punten voor het kampioenschap opleverden.

480_start_race1_WS8W7689

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Chris Schotanus, Tim Böhme en Erik van der Schaaff


Het is al zo vaak gezegd, voor een spannende race heb je geen groot startveld nodig. De Formule Ford bewees dat met Pasen maar weer eens. Maar ietsje meer had wel gemogen. Om de tweede plaats was in alledrie de races een vele ronden durend wiel-aan-wiel gevecht te bewonderen.

480_jack_pieter_T8Q9005

Nog mooier was dat daarbij jonge debutanten als Swift-kampioen Pieter Schothorst (18 jaar) en ex-karter Jack Swinkels (17 jaar) lieten zien grote talenten te zijn die de duels op het scherpst van de snede niet schuwen. Om immers een routinier als Cor Euser te passeren en voor te blijven moet je van goeden huize komen.

480_randy_WS8W7268

Met de 19-jarige Randy Schoonderwaldt had de klasse nog een karttalent dat een uitstekende indruk achterliet. Maar met een startveld van zeven en door het tot twee keer toe wegvallen van twee rijders zelfs twee keer vijf deelnemers was het veld te mager bezet. Daar konden zelfs de fraaie gevechten geen verandering in brengen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet