Belcar

Belcar: Jaap van Lagen en Henk Haane bij First Motorsport

First Motorsport, Regerend kampioen in het Belgian GT Team Championship 2009, tekent komend weekend paraat in het nieuwbakken Belcar Endurance Championship. En dit met de Porsche GT3 Cup S waarmee Bert Longin en François Verbist vorig seizoen de titel in het Team Championship verzilverden. Piloten van dienst zijn enerzijds Jaap van Lagen die vorig seizoen aan de slag was in de WTCC met Lada. Anderzijds is er Henk Haane die geen onbekende is binnen de rangen van First Motorsport. Haane lag samen met Longin, Verbist en Maes mee aan de basis van de overwinning in GT3 tijdens de laatst verreden 24 Hours of Zolder en kent de Cup S dus vrij goed.

Tekst en Foto PR

first_2009-01g

Van Lagen en Haane in actie op Zolder tijdens Gordon Race Festival
“Ik wil bewijzen dat de Porsche GT3 Cup S nog niet is afgeschreven”, aldus een gedreven en ietwat geprikkelde Jo Jamers. “De GT3 Cup S is pas twee seizoenen op de markt en Porsche Motorsport komt reeds aandraven met een opvolger. Een reglement zou voor een bepaalde periode moeten worden bevroren. Als men de autosport een beetje betaalbaar wil houden, moet men de teams toch de kans geven om hun investering te kunnen afschrijven. Ondanks het feit dat we vorig seizoen de titel pakten in België hebben de rijders blijkbaar nog weinig interesse in de GT3 Cup S. We hebben zelfs niet eens de kans om deze Porsche binnen de GT3 aan de praat te houden en te upgraden zoals de andere GT3-wagens. Ik mag de wagen uiteraard wel terug afslanken naar zijn basisgewicht. Ik heb nog steeds het volste vertrouwen in de GT3 Cup S terwijl het veranderen van de format richting endurance wel eens in ons voordeel zou kan spelen. Vooral op tactisch vlak. Met een beetje geluk kunnen we nog een rol van betekenis spelen. De GT3 Cup S heeft trouwens zijn fiabiliteit bewezen en in wedstrijden van lange adem kan dit een voordeel zijn; ook al beschikken we niet over de snelste wagen van het GT3-peloton. Deze deelname is voorlopig éénmalig en hopelijk kunnen we er een vervolg aan breien. Bij deze wil ik ook de firma Alcra Flash bedanken die als teamsponsor terug zijn vertrouwen schenkt aan First Motorsport”.

Het potentieel van Jaap Van Lagen kennen we. De Nederlander was tot vorig jaar fabrieksrijder voor Lada in de WTCC en reed voordien in de World Series by Renault 3.5 en de Porsche Supercup met twee overwinningen op zijn actief. Nu is hij ondermeer actief in de Dutch Supercar Challenge. Henk Haane kent Jo Jamers reeds meer dan 20 jaar en werd met het Limburgs team kampioen in Divisie 3 van de Belcar 2006.

Haane en Van Lagen zijn geen vreemden voor elkaar. Destijds bij Lammertink Racing deden ze samen bandentests. “Ik vind het fijn om terug met First en Van Lagen te werken. Het is terug een nieuwe uitdaging. Maar we zullen het wel niet onder de markt hebben. Niet alleen het wagenpark van de GT3 oogt indrukwekkend; ook het deelnemersveld telt een pak grote namen. We zullen uiteraard terug ons beste beentje voorzetten. En Jaap kennende wordt dit zijn rechtervoet”, aldus de Belgische Nederlander


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet