Formula Regional European

NEC Formule Renault: NEC teams ronden eerste officiële testen voor 2010 af


480_nec_test_2_447

Op dinsdagavond vertrok het hele Northern European Cup-gezelschap richting het oosten van Duitsland voor het tweede deel van de testen in het voorseizoen. Voor woensdag 31 maart en donderdag 1 april stond de Motorsport Arena Oschersleben op het programma. Het weer was veel beter dan voorspeld, waardoor de teams maximaal konden testen. KTR maakte goede vooruitgang met auto en coureur (Mikkel Mac 1.27.090) en Tony Kowalewski was de snelste onder de 2009 Formule Renault 2.0 met 1.29.502.

De organisatie van de serie is heel gelukkig met het feit dat de klasse dit jaar een hoog aantal nieuwe teams mag verwelkomen. Het is bovendien opmerkelijk dat de meeste teams nieuwe landen (terug)brengen naar de cup. Belgische teams KTR en Astromega zullen er het hele seizoen bij zijn, met een totaal van 3 nieuwe Formule Renault 2.0. Verder is de organisatie heel trots om voor het eerst een Pools team op de start grid in Hockenheim te hebben. Kochanski Motorsport zal aanwezig zijn met een 2010 en een 2009 editie. Zoals eerder bericht is ook KEO racing uit Denemarken er dit jaar weer bij met Ludvig Ghidi voor het gehele seizoen.

Last but not least maken Tony Kowalewski (TKP) en Frank Suntjens (Speed lover) deel uit van de nieuwe teams die zich met een 2009 auto aan zullen sluiten bij de Northern European Cup. De combinatie van 2009 en 2010 Formule Renault 2.0 zal in het weekend van 16 tot 18 april van start gaan tijdens het Hockenheim Historic evenement op de Hockenheimring .

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet