Formula Regional European

NEC Formule Renault: NEC teams ronden eerste officiële testen voor 2010 af

480_nec_test_1_034

De start van het NEC seizoen 2010 is een feit. Twee officiële testsessies eerder deze week op Hockenheim en Oschersleben gaven de teams van de Northern European Cup de kans om zowel de 2010 en 2009 editie van de Formule Renault 2.0 te testen. Coureurs en auto’s zijn nu klaar om aan de vijfde editie van dé opstapklasse voor jong talent in Noord Europa te beginnen.

Tekst en foto's PR

De eerste sessie werd gehouden op de 29ste en 30ste maart op de Hockenheimring in het zuidwestelijke deel van Duitsland. Omdat het befaamde circuit sinds dit jaar deel uit maakt van de World Series by Renault kalender, voegden de teams van de Formule Renault 2.0 EUROCUP zich bij de officiële NEC test. Het circuit is namelijk nieuw voor de meeste EUROCUP teams en deze test bood hen de gelegenheid om de baan te leren kennen en tegelijkertijd meer kilometers te maken met hun gloednieuwe Formule Renault 2.0.

Maandag begon droog, maar al snel zorgde de regen voor natte baancondities. Bij MP Motorsport liet Daniel de Jong zien dat hij over de nodige ervaring met baan en auto beschikte en was dan ook de snelste man van de dag. Dinsdag bood betere en drogere omstandigheden en gaf daarmee vrij baan voor een verbetering van de rondetijden. De beste tijd onder de NEC deelnemers was voor Jeroen Mul (1.39.07) voor Van Amersfoort Racing.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet