Formule 1

Formule 1: Drie maal is scheepsrecht voor Vettel en Red Bull

red_bulls

Sebastian Vettel heeft bij zijn derde poging eindelijk zijn eerste overwinning van het seizoen te pakken. De Duitser greep bij de start gelijk poleman Mark Webber, die de hele race alleen maar kon volgen. Eindelijk bleef Red Bull eens buiten de problemen en grepen ze gelijk de dubbelzege. Volgen kon Nico Rosberg niet, maar hij wist wel de derde plaats vast te houden en daarmee het eerste podium van Mercedes te scoren. Robert Kubica en Adrian Sutil excelleerden ook en zij hielden de van het achterveld komende Hamilton, Massa en Button achter zich. Fernando Alonso kampte met versnellingsbakproblemen, probeerde tot de laatste ronde aan toe Jenson Button voorbij te steken, maar vroeg uiteindelijk teveel van zijn bak en moest de strijd staken in het zicht van de haven.

Tekst: Daan Jeuken. Foto's: Teams

start_1

Red Bulls grijpen de macht
Beide Red Bulls komen goed uit de startblokken, maar het is met name Vettel die prefect weg is. Dit keer niet van pole moge vertrekkend duikt Vettel toch als eerste de eerste bocht in.

start_2

Lewis Hamilton gaat als een mes door de boter en pakt de ene na de andere rijder bij zijn lurven. Op plaats tien komt hij achter Vitaly Petrov, die zich zo concentreert op het verdedigen dat hij zijn rempunt mist waardoor Hamilton er zo voorbij kan. Het siert Petrov dat hij zich niet gewonnen geeft en in de volgende bocht de plaats gewoon weer terugpakt. De Ferrari’s hebben het moeilijker; Massa zit achter beide Toro Rosso’s vast, Alonso achter zijn teamgenoot en Button volgt daarachter. Op zijn harde band kan Fernando Alonso niet echt een vuist maken en in plaats van naar voren te kijken ziet hij zelfs Jenson Button voorbij komen. Met de vorige race nog in het achterhoofd hoopt de wereldkampioen met een alternatieve strategie weer wat te winnen, hij maakt in de negende rond al zijn pitstop.

Sauber blijft in de problemen
Peter Sauber heeft het met zijn team nog niet voor elkaar. In de winter leken ze een aardige snelheid te hebben, maar dat is er nog niet uitgekomen. Zorgwekkender is de (on)betrouwbaarheid, want alleen Pedro de la Rosa heeft al een keer de finish gezien. In Maleisië zag de Spanjaard niet eens de start, want na een hoop geplaar in de pitstraat kon hij eindelijk op weg naar de startgrid, maar na drie bochten viel hij alweer stil en haalde hij de startgrid dus niet eens. Kamui Kobayashi is wel van start gegaan, maar na acht ronden houdt ook zijn Sauber ermee op en kan het Zwitserse team alweer gaan inpakken.

schumacher

Schumacher moet de strijd staken
Met tien ronden op de teller houdt ook voor Michael Schumacher de Grand Prix van Maleisië al op. De recordkampioen merkt plotseling in een hogesnelheidsbocht dat zijn linkerachterwielophanging het begeven heeft en parkeert zijn auto in het gras.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet