Formule 1

Formule 1: Deelname Super Aguri F1 lijkt onwaarschijnlijk

Onlangs kondigde Aguri Suzuki groots aan dat het in 2006 met een nieuw team wilde meedoen aan de Formule 1. Er bleven echter nog grote vraagtekens hangen omtrent het Super Aguri-team. Ze hadden namelijk erg weinig tijd om een heel nieuw team op te bouwen, geld te verzamelen en een geheel eigen chassis te ontwerpen. Nu is er nog een nieuwe drempel gekomen, want de FIA heeft de aanvraag tot deelname aan het seizoen 2006 geweigerd.

Tekst: Daan Jeuken

De reden voor de weigering is niet bekend gemaakt, maar er wordt verondersteld dat het team het startgeld niet bij elkaar kan krijgen. Om als nieuw team mee te doen aan de Formule 1 moet een startkapitaal van 48 miljoen dollar worden overgemaakt naar de FIA. Dit bedrag wordt in de loop van de tijd weer terugbetaald, maar is bedoeld om de vroegere privateers, die drie races meededen en dan weer roemloos verdwenen, te weren en alleen serieuze teams toe te laten.

Ondanks de weigering geeft Aguri Suzuki zijn plannen nog niet op. Hij hoopt dat hij door te onderhandelen met de tien teambazen hun fiat kan krijgen. FIA-president Max Mosley verklaarde tegenover Suzuki dat hij persoonlijk een Japans team zou verwelkomen, maar daarvoor wel de steun van de teams nodig zou zijn. Dat laatste wordt nu dus aangewerkt. Wordt dus onmiskenbaar vervolgd...
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet