NASCAR

NASCAR: 36e Nationwide zege voor Kevin Harvck in Nashville

Een gok met de banden leverde Kevin Harvick zijn 36e overwinning in de Nationwide series in Nashville op. Bij de allerlaatste neutralisatie 35 ronden voor het einde liet de Chevrolet-coureur in tegenstelling tot zijn concurrenten slechts twee banden monteren. Ook won de teameigenaar/coureur nog eens een extra bonus van 25.000 dollar.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR


start_nashville
Start in Nashville, Logano neemt de kop gevolgd door Kevin Harvick die de wedstrijd
zou winnen.

Bandengok bezorgt Harvick zege in Nashville
Na vier jaar keerde Kevin Harvick weer in een Nationwidewedstrijd op Nashville terug en boekte dankzij een clevere” move” van crewchief Ernie Cope zijn tweede zege dit seizoen. Vooral in de finalerondes liep de Toyota van Reed Sorensen heel snel op de koploper in en aan de finish bedroeg het verschil nog minder dan 0.199 seconden. Kevin Harvick: “Wij wisten dat wij onze concurrenten slechts 25-30 ronden op afstand konden houden. Maar aan het einde werd het inderdaad wel erg krap.”

Reed Sorenson: “Wij waren veel beter dan Harvick maar op het einde liep ik snel in maar ik reed mij vast in het verkeer en daar behaalde hij zijn voordeel. Als er nog vijf ronden meer waren geweest had ik hem zeker gepakt."

pitstop_nashville
Het sleutelmoment in de wedstrijd. Harvick besluit om slechts twee banden te
wisselen.

Joey Logano verspeelt de zege
Van de te verrijden 225 ronden reed JGR-coureur Joey Logano er ruim 122 op kop. Bij een neutralsiatie 82 ronden voor het einde van de wedstrijden besloten zowel Joey Logano als Brad Keselowski op de baan te blijven en niet naar binnen te gaan. Het brak ze zwaar op want beiden moesten later onder groen naar binnen en verloren nog eens een ronde. Bij een herstart 38 ronden voor het einde bevonden beiden zich in 18e en 19e positie. Logano eindigde uiteindelijk als 8e en Keselowski als 5e. Een teleurgestelde Logano: ‘Wij hebben de zege gewoon cadeau gegeven, wij hadden een winnende auto. Er was geen enkele reden waarom wij hier niet hadden kunnen winnen.” Een confrontatie tussen James Buescher en Jason Leffler veroorzaakte eigenlijk het Waterloo voor Logano. Na een eerder incident in de wedstrijd reed Leffler zijn rivaal nogmaals van de baan. Daarop werd Leffler door de NASCAR-officials direct uit de wedstrijd gehaald. De wedstrijd moest eveneens 14 minuten met een rode vlag onderbroken worden voor een crash waarbij vijf auto’s betrokken waren.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet