Diversen

Div: Certainty Racing Team gaat voor nationaal en internationaal succes in jubileumjaar

480_certainty_teamfoto1

Certainty Racing Team, dat dit jaar haar vijfjarig bestaan viert, staat dit seizoen met twee BMW’s 130i en de Italiaanse coureurs Edo Varini, Gianvito Rossi, Diego Romanini en Giorgio Bolla en de Nederlanders Lau Michielse en Erik Peter Weijers aan de start van de Duitse Langstreckenpokal op de Nürburgring. Daarnaast komt het Zandvoortse raceteam met Danielle Kleyheeg, Martin en Cynthia Boezaart uit in de Nederlandse Toerwagen Diesel Cup. In de Suzuki Swift Cup wordt de renstal van Dillon Koster vertegenwoordigd door Maaike de Wit, Maarten van ’t Schip en Niels Langeveld. Laatstgenoemde geldt als één van de grote titelkandidaten.


“Certainty Racing Team bestaat vijf jaar en we gaan in ons jubileumjaar voor zowel nationaal als internationaal succes”, laat Koster weten. “Bij een aantal van onze rijders heeft de crisis toegeslagen, waardoor ze hun budget niet rond gekregen hebben en we met iets minder Suzuki’s rijden dan vorig jaar. Maar voor de Swift Cup hebben we met Niels nog steeds een ijzersterke titelkandidaat in huis en ik ben er van overtuigd dat ook Maaike en Maarten veel progressie gaan maken. Vorig jaar hebben Martin, Cynthia, Danielle en Thomas al veel kilometers gemaakt in de Volkswagen Endurance Cup. Daardoor zijn ze goed voorbereid om tijdens de A-evenementen met veel publiciteit en in het zicht van de camera’s mooie resultaten te behalen.”

Langeveld: ‘Veel vertrouwen’
Niels Langeveld hoopt in 2010 de stijgende lijn door te kunnen trekken, die hij afgelopen seizoen inzette. Langeveld won namelijk vier van de laatste zes races. “Ik ga dit jaar natuurlijk voor het kampioenschap”, vertelt de Sassemer. “Ik ga dit seizoen met veel vertrouwen tegemoet, want ik heb de juiste mensen om me heen dat het eigenlijk alleen nog maar aan mij kan liggen. Maar ik onderschat niemand, want ik heb zeker geduchte tegenstanders. Door de reversed grid, waarbij de top acht van de eerste race in omgekeerde volgorde de tweede race start, is het nóg belangrijker om constant te presteren. Ik moet er van begin tot eind goed bij zitten.”
Van ’t Schip: ‘Gefocust op prestaties’

Maarten van ’t Schip beschouwt vorig seizoen als een leerjaar in Suzuki Swift Cup. “Toen deed ik álles in het team zelf en had ik vooral de funfactor hoog in het vaandel”, zegt Van ’t Schip. “Vorig seizoen was een jaar van zaaien en dit jaar heb ik veel meer rust en gaan we oogsten. De auto heb ik nu helemaal onder controle en is echt super afgesteld. Dus ik ga voor net zo’n leuk seizoen als vorig jaar, maar iets meer gefocust op de prestaties met als doel de top tien.”
De Wit: ‘Top 15 en minder schade’

Maaike de Wit wil haar Swift zoveel mogelijk buiten de problemen houden. “Ik heb de eerste testkilometers gemaakt om weer in het ritme te komen”, vertelt De Wit. “En het ging lekker. Door een gebrek aan vrouwen is er geen Ladies Cup meer waar ik me op kan richten, dus ga ik voor een klassering bij de eerste vijftien. En ik wil een stuk minder schade rijden dan vorig jaar. Ik ben blij er dit jaar weer bij te zijn!”

TDC-rijders Martin en Cynthia Boezaart en Kleyheeg zijn geen onbekenden in de autosport, want zij vormden in 2009 in de Volkswagen Endurance Cup samen met Thomas Verbeeck een viertal voor het Zandvoortse raceteam. En ook laatstgenoemde rijdt dit seizoen een aantal races in te Toerwagen Diesel Cup.
Kleyheeg: ‘Leuk, sportief jaar’

Danielle Kleyheeg gaat vanaf het eerste moment voor topklasseringen. “Ik wil dit jaar vooraan meerijden”, vertelt Kleyheeg. “Het eerste weekend met Dillon als teamgenoot moet dat lukken. Met Pinksteren rijd ik samen met Thomas en voor de rest van het seizoen is mijn teamgenoot nog niet zeker. Voorspellen is dus lastig, maar eigenlijk vind ik het belangrijkste dat we er een leuk en sportief seizoen van maken. En dat de sponsors het naar hun zin hebben en kunnen genieten van leuke races en een mooi seizoen.”

Martin en Cynthia Boezaart: ‘Top tien het doel’
Martin en Cynthia Boezaart kunnen niet wachten tot de lichten voor de eerste race doven. “Ik kijk heel erg uit naar de start van het seizoen”, laat Martin Boezaart weten. “Ik vind het een hele eer om in deze competitie uit te mogen komen en het tegen coureurs als Jeroen Bleekemolen op te nemen. Ik denk dat we met een plek in de top tien in de eerste races tevreden mogen zijn.” Cynthia vult hem aan: “Om het hele seizoen samen met Martin te kunnen rijden, is natuurlijk heel erg gaaf! In de winter hebben we al kennis gemaakt met de BMW 120d en dat ging niet verkeerd, maar ik wil nog wel iets harder gaan. Al wil ik natuurlijk wel de auto buiten de problemen houden.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet