Belcar

BTCS/Belcar: Laatste Countdown voor Gordon Finest Race

Op 10/11 april staat in Zolder “De Gordon Finest Race” op de kalender, het openingsweekend van de BTCS en de “revived” Belcar Endurance Series. Vandaag vond de allerlaatste countdown plaats. Autosport.nl was er uiteraard bij.

Tekst en Foto’s Willem J. Staat

lamborghini_test
Deze gloednieuwe Lamborghini LP560 van Danny De Laet en Niels Lagrange komt in
de vernieuwde Blecar-series in actie. Ook Kenneth Heyer wordt bij enkele wedstrijden
aan het team toegevoegd.

Belcar Revival
Tijdens de allerlaatste countdown voor het nieuwe seizoen waren de beide Audi R8 LMS eigenlijk de grote afwezigen. Maar dit neemt niet weg dat er een groot aantal nieuwe combinaties voor de Belcar Endurance Series vandaag hun eerste shakedown deden. Het team van KRK was met maar liefst 3 Vipers vertegenwoordigd. De “Clouseau”-brothers Koen en Kris Wauters komen samen met Jeffrey van Hooydonck en Jan Heylen in actie. Het Britse Chad Racing zet een Ferrari in voor de combinatie Iain Dockerill/Steven Kane, terwijl de gebr. Thiers eveneens een bolide uit Maranello inzetten. Argo Racing zet een gloednieuwe Lamborghini LP560 in voor de combinatie De Laet-Lagrange en Kenneth Heyer. Het team wordt gerund door de ervaren Duitser Werner Schroeder.Veel ontwikkelingswerk werd er vandaag door de ingenieurs van Reiter Engineering uitgevoerd. De Duitser Frank Kechele verrichtte vandaag de nodige afstellingswerkzaamheden voor het team. Voor insiders geldt de Prospeed Porsche van de combinatie Marc Goossens/Maxime Soulet als de absolute favoriet. Volgens welingelichte bronnen zou de Prospeed Porsche GT3 van de combinatie Goossens/Soulet tijden van ongeveer 1.31. hoog gedraaid hebben.

saker_2
Ook komt er een tweede Saker aan de start,ingeschreven door Saker Belgium


Ook komt er naast de vertrouwde Saker van Jeuris/Vetters nog een
exemplaar in de Belcar Endurance-series in actie. De combinatie Geelen/De Keersmaeckter komt met een tweede Saker in actie.

Ook de Toerwagens zijn weer in de Belcar Endurance-series toegelaten. Er kwamen vandaag nogal wat BMW 120 en 130d’s in actie. De M3 E46 van Hamofa Racing, die enkele weken geleden ook al in actie kwam, kende vandaag nog de nodige technische problemen.


steven_kane
""Thumbs up" zegt Steven Kane voor het seizoen 2010

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet